Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós sült csirke krumplival

Ropogós sült csirke krumplival
Ropogós sült csirke krumplival
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapra, hétköznapra, és úgy egyáltalán, bármikorra, ha igazán egyszerű, gyors és házias ízre vágyunk!

 

Még több ízletes hozzávalót itt találsz!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, letörölgetjük, és egy fél citromot helyezünk a hasüregébe a kakukkfűvel együtt. Alaposan bedörzsöljük sóval.
  2. A krumplikat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, és egy vajazott tepsibe tesszük.
  3. A csirkét ráhelyezzük. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot.
  4. Jól megkenjük vele a csirkét, a maradékot a krumplira öntjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 60-70 perc alatt ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 6 555
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vajas sült csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

798
csirke 1 db
citrom 0.5 db
kakukkfű 6 szál
0 ízlés szerint
burgonya 75 dkg
vaj 5 dkg
rozmaring 2 szál
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint