Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyöngytyúk-mell fügesalátával és passiógyümölccsel

Gyöngytyúk-mell fügesalátával és passiógyümölccsel
Gyöngytyúk-mell fügesalátával és passiógyümölccsel
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a tavasz lassan, eltesszük a télikabátot. Fel kell töltenünk a szervezetünket vitaminokkal, frissességgel és energiával. Ezt a receptet azért találtam ki, hogy ezt a célt szolgálja, s közben, ha csak kicsit is már a nyár fergeteges ízeit csempésszem az asztalra. Remélem, önök is nagy élvezettel fogyasztják majd ezt a puhahúsú és zamatos baromfit.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a húst és a zöldségeket.
  2. A gyöngytyúkot sózzuk, borsozzuk. FIGYELEM: a bőrös felét nem sózzuk! Előmelegített serpenyőben kevés olívaolajon, nagy hőfokon bőrrel lefelé pirítani kezdjük.
  3. Mikor a bőre aranybarna és roppanós, megfordítjuk a mellet, a serpenyőbe vajat teszünk, és a hőfokot visszavesszük takarékra. Így sütjük tovább, néha megmozgatva a serpenyőt.
  4. Összetépkedjük a salátaleveleket, félbevágjuk a koktélparadicsomokat, felcikkezzük a fügét, és mindezeket összekeverjük.
  5. A citrom levéből, az olívaolajból, sóból és borsból jóízű öntetet keverünk. FIGYELEM: ne legyen túl savanykás az öntet, hisz a passiógyümölcs enyhén fanyar ízű.
  6. Tányérra tesszük a salátát, rálocsoljuk az öntetet, rátesszük a tyúkmellet (szeletelve), körékanalazzuk a passion-t, és egy burgonyahámozó segítségével néhány mutatós és igen ízletes szeletet „gyalulunk” rá a parmezánból.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 875
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hampuk Zsolt

Mióta szakács: 2011.03.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tavaszi sült gyöngytyúk salátával, passiógyümölccsel, fügesalátával tálalt gyöngytyúk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Privatechef
Hampuk Zsolt / Privatechef Sun, 2011-03-13 01:15

A maracuja, Passió gyümölcs, Passion Fruit. Szinte mindenhol megterem, szubtrópusi éghajlaton. A Magyarországon kapható maracuja kívülről inkább sötét lilás, héja erős és sima. A savtartalma miatt javaslom szárnyasokhoz és ezért is raktam bele ebbe a receptbe. De az édesszájúak, mint én :), Vanília fagylaltra kanalazva is fogyaszthatják.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-12 22:46

jól hangzik a recept,jól is néz ki a képen.De mi az a passió gyümölcs?

EperUK
EperUK / EperUK Sun, 2011-03-13 00:02

Maracuja. Közép- és Dél- Amerikában őshonos. A gyümölcs tyúktojás méretű, gömbölyű, tojásdad vagy körte alakú. Héja sárgás, felszíne sima vagy ráncos. Fehér virágai rendkívül mutatósak. A termés édes gyümölcshúsa lédús, amely nagy mennyiségű savtartalommal rendelkezik. A bogyó belsejében nagy termésüreg található, amelyet vattaszerű, száraz, legfeljebb 2,5 mm vastag, fehér szövet vesz körül.
A termés sok apró magot tartalmaz, amelyek azonban fogyaszthatók, de a héja ehetetlen.
Egy kis keresgélés a neten;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-13 18:23

Köszönöm a gyors,részletes választ!Remélem,ráakadok,ill.felismerem ezután.További jó sütés-főzést! Üdvözlettel:Ilona

848
gyöngytyúk 80 dkg
maracuja 2 közepes db
füge 3 db
római saláta 1 közepes db
madársaláta 20 dkg
koktélparadicsom 25 dkg
olívaolaj 1 dl
vaj 50 g
citrom 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 20 dkg