r
Nosalty Logó

Csirkecurry mazsolás rizzsel (Csirkecurry 3.)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkecurry mazsolás rizzsel (Csirkecurry 3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemell elkészítéséhez

A mazsolás rizshez

Összesen 444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemell elkészítéséhez

A mazsolás rizshez

Összesen 1782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemell elkészítéséhez

A mazsolás rizshez

Összesen 127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5525 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2379.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    390 micro
  • β-karotin
    2200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22101 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 1782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1560 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A csirkemell elkészítéséhez

A mazsolás rizshez

Elkészítés

A csirkemell elkészítéséhez

  1. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és reszelt gyömbért a szintén apróra vágott chili paprikával egy kicsi olajon néhány percig pirítom, majd jöhet rá a nagyjából 2x2 cm-es kockára vágott hús, fehéredésig.
  2. Ezt követően jön bele a kurkuma, a garam masala, egy kis koriander (ezt szeretem mindig frissen összetörni, úgy egészen más az aromája), a paradicsomok kockára vágva, a sűrített paradicsom, és a zöldbab. (Ha konzerv zöldbabot használunk, akkor elég csak a vége felé beletenni, hogy ne törjön össze.)
  3. Felöntöm 1-2 deci vízzel, és lefedve addig főzöm, amíg szép sűrű nem lesz.
  4. A rizshez olívaolajon a kockára vágott hagymát megpirítom, majd jöhet rá a rizs, amit az olajon kicsit megfuttatok, azután felöntöm vízzel, és fűszerezem sóval, garam masalával, és egy kis kurkumával, valamint az őrölt fahéjjal.
  5. A vizet fokozatosan öntöm hozzá, és amikor félig kész, hozzáadom a mazsolát is. Amikor a rizs puha, már kész is.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16145
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A curry azért jó, mert a megfelelő fűszerek mellett szinte bármiből lehet csinálni, és nem nagyon lehet elrontani. A mellékelt receptből is például elhagyható a hús, vagy lehet más zöldségekből, például karfiolból, vagy cukkiniből csinálni, a lényeg a paradicsomos fűszeres alap. Ha nem akarjuk, hogy nagyon csípős legyen, használjunk ancho chillit  (legédesebb ízű chilifajta- a szerk.), de a bátrabbak durvulhatnak is. A bhut jolokiát (legcsípősebb chilifajta- a szerk.) azért nem ajánlom...

Hozzávalók

A csirkemell elkészítéséhez

A mazsolás rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek