r
Nosalty Logó

Csirke mexikói módra nyihaj konyhájából

nyihaj
Csirke mexikói módra nyihaj konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A mexikói mártáshoz

682
Kalória
30.4g
Fehérje
106.4g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
284.3g
Víz
6.5g
Koleszterin
19.9g
Élelmi rost
23.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A mexikói mártáshoz

Összesen 682 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A mexikói mártáshoz

Összesen 2732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A mexikói mártáshoz

Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    5026 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 682 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5292.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    779 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    1735 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    425.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    1137.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1859 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    577 micro
  • β-karotin
    2678 micro
  • β-crypt
    391 micro
  • Likopin
    20102 micro
  • Lut-zea
    2910 micro
Összesen 2732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    937 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkét megmossuk, sóval alaposan mindenhol bedörzsöljük. Ha egész csirkét használunk, a lábait kössük össze.
  2. Tepsibe, tálba (én cserépedényben készítettem) öntjük az olajat, beletesszük a csirkét, aláöntjük a vizet, a negyedekbe vágott vöröshagymát köré rendezzük, lefedjük, sütőbe tesszük.
  3. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, 30 percig békén hagyjuk benne a húst. :)
  4. A 30 perc elteltével aláöntjük a zöldséglevest, majd újabb 30 percre visszatoljuk a sütőbe.
  5. Ha a hús elkészült, összekeverjük a baracklekvárt az erőspaprika krémmel, majd lekenjük vele a húst. Immár fedő nélkül toljuk vissza a sütőbe, és pirosra sütjük (ha van grill fokozata a sütőnek, használjuk). Nekem maradt bőven pecsenyelé a hús alatt, ezzel locsolgattam 2-3x.
  6. A mexikói mártáshoz egy serpenyőbe tesszük az olajat, rádobjuk a felkockázott bacont, pirosra sütjük.
  7. A hagymát apróra szeljük, és az olajban megdinszteljük (nem kell a bacont kiszedni).
  8. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, átpirítjuk vele.
  9. A paradicsomot apró kockára vágjuk, ezt is a serpenyőbe tesszük, rövid ideig pároljuk.
  10. A maradék levest hozzáöntjük, beletesszük a ketchupot, ízlés szerint fűszerezzük. Ha csípősen szeretjük, mehet bele az erős, hegyes paprika is.
  11. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk az átöblített bab- és kukoricakonzervet is. Pár percig összeforraljuk.
  12. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Takarítós nap van ma, de főzni is kell... Megóhajtottam a mexikóit, de a gyerekek nem szeretik... Emiatt készült a csirke römertopfban: az egyik natúran, a másik a csípős krémmel lekenve. A mexikói mártás 15-20 perc alatt elkészült. A gyerekeknek pedig a tegnapi krumplipüréből lett ez a sütőben átpirított kis krumplihalmocska. A receptet amiatt töltöttem fel, mert könnyen és gyorsan, kis munkával lehet többfélét készíteni egyszerre - akár a családnak, akár vendégeknek! Lehet, nem épp a legautentikusabb mexikói, de néha ilyen is kell. :)

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek