Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke mexikói módra nyihaj konyhájából

Csirke mexikói módra nyihaj konyhájából
Csirke mexikói módra nyihaj konyhájából
120 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Takarítós nap van ma, de főzni is kell... Megóhajtottam a mexikóit, de a gyerekek nem szeretik... Emiatt készült a csirke römertopfban: az egyik natúran, a másik a csípős krémmel lekenve. A mexikói mártás 15-20 perc alatt elkészült. A gyerekeknek pedig a tegnapi krumplipüréből lett ez a sütőben átpirított kis krumplihalmocska. A receptet amiatt töltöttem fel, mert könnyen és gyorsan, kis munkával lehet többfélét készíteni egyszerre - akár a családnak, akár vendégeknek! Lehet, nem épp a legautentikusabb mexikói, de néha ilyen is kell. :)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mexikói mártáshoz

ajánlat

Finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, sóval alaposan mindenhol bedörzsöljük. Ha egész csirkét használunk, a lábait kössük össze.
  2. Tepsibe, tálba (én cserépedényben készítettem) öntjük az olajat, beletesszük a csirkét, aláöntjük a vizet, a negyedekbe vágott vöröshagymát köré rendezzük, lefedjük, sütőbe tesszük.
  3. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, 30 percig békén hagyjuk benne a húst. :)
  4. A 30 perc elteltével aláöntjük a zöldséglevest, majd újabb 30 percre visszatoljuk a sütőbe.
  5. Ha a hús elkészült, összekeverjük a baracklekvárt az erőspaprika krémmel, majd lekenjük vele a húst. Immár fedő nélkül toljuk vissza a sütőbe, és pirosra sütjük (ha van grill fokozata a sütőnek, használjuk). Nekem maradt bőven pecsenyelé a hús alatt, ezzel locsolgattam 2-3x.
  6. A mexikói mártáshoz egy serpenyőbe tesszük az olajat, rádobjuk a felkockázott bacont, pirosra sütjük.
  7. A hagymát apróra szeljük, és az olajban megdinszteljük (nem kell a bacont kiszedni).
  8. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, átpirítjuk vele.
  9. A paradicsomot apró kockára vágjuk, ezt is a serpenyőbe tesszük, rövid ideig pároljuk.
  10. A maradék levest hozzáöntjük, beletesszük a ketchupot, ízlés szerint fűszerezzük. Ha csípősen szeretjük, mehet bele az erős, hegyes paprika is.
  11. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk az átöblített bab- és kukoricakonzervet is. Pár percig összeforraljuk.
  12. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 252
elküldve: 14
receptkönyvben: 343
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

römertopfban sült csirke, mexikói zöldséges csirke, cserépedényben sült csirke zöldségesen

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sz-es
BackerMan / Sz-es Tue, 2012-09-11 11:00

Szia. A facebookon megtaláltam a receptet. Nagyon tetszik. Holnap lesz a napja, hogy elkészítem.
Szerintem finom lesz.
Sz-es

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-29 01:30

Nagyon hívogató ez a recept, szép, és kínálja magát! :-))
Ha meg már ott az asztalon és kínálja, szedés után biztos eteti is magát..:-D
Köszönöm szépen.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2012-07-29 07:58

Kedves Éva!
Köszönöm! Remélem kipróbálod és sikere lesz majd nálatok is! Hajni

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-07-27 20:49

Nagyon szép és biztos finom is! Azt hiszem ez lesz a vasárnapi menü :D:D
Köszi a receptet!
Üdv. Rita

686
csirkemell (csontos) 1.2 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
víz 0.5 dl
zöldség alaplé 125 ml
0 ízlés szerint
sárgabaracklekvár 3 ek
paprikakrém 1 ek
bacon 30 g
paradicsom 5 db
csemegekukorica 340 g
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
zöldség alaplé 125 ml
vörösbab 400 g
ketchup 4 ek
napraforgó olaj 2 ek
mexikói keverék 100 g
hegyes erős paprika 1 közepes db
petrezselyem 0 ízlés szerint