r
Nosalty Logó

Őszibarackkrémes mandulatorta (Zila tortaformában)

Mártika és Feri
Őszibarackkrémes mandulatorta (Zila tortaformában)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A mandulás piskótához

A krémhez

A díszítéshez

453
Kalória
9.3g
Fehérje
59.5g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
65.6g
Víz
135g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
49.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mandulás piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mandulás piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mandulás piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2901.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    476.2 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    524.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1108 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 3620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

A mandulás piskótához

  1. Mandulás piskóta elkészítése:
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások fehérjét keverőgéppel felverjük, a cukrot apránként hozzáadjuk, majd tovább verjük, amíg kemény fehérjehabot kapunk.
  4. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, illetve a darált, pörkölt mandulával elkevert réteslisztet.
  5. A tésztához valókat óvatosan keverjük, hogy a hab ne törjön.
  6. Egy lapos tepsibe helyezzük a Zila 12 szeletes tortaformát, és a Tarant tortaleválasztóval gyengén, egyenletesen befújjuk.
  7. A tésztánkat a Zila fémkarika tortaformába töltjük, hogy a készítmény egyenletes legyen gyengéden rázogatjuk, majd elsimítjuk a tetejét.
  8. A mandulás piskótánkat a Zila tortaformában a forró sütő középső részébe helyezve kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  9. Ha kisült a tortánk tésztája, a tortaformából a kész készítményt egy tompa hegyű kés segítségével óvatosan körbevágjuk, hogy a szilikonforma ne sérüljön. A tészta felületét megszórjuk porcukorral, átfordítjuk, és a szilikonformát azonnal levesszük, egy lapos nagyméretű tányérra borítjuk.
  10. Mentás őszibarackkrém elkészítése:
  11. A 2 ek finomlisztet 2 dl tejjel 20 dkg porcukorral feltesszük főni. Keverés mellett addig főzzük, amíg sűrű lesz.
  12. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a margarint, habosra kikavarjuk.
  13. Ehhez a krémhez keverjük a 2 fél hámozott, magvalt, apróra vágott őszibarackot és a megmosott, majd lecsepegtetett és apróra vágott fodormenta leveleket, valamint a kikapart vaníliavelőt. Jól kikeverjük a krémet.
  14. Habzsákkal megtöltjük a tortaforma üregeit, szép egyenletesen, majd a megmaradt krémmel egy lapos tortakés segítségével a tetejét és az oldalát is áthúzzuk a tortánknak.
  15. Torta díszítése:
  16. Egy kis edényben kb. 5 perc alatt 10 dkg kristálycukorból és kevés vízből szirupot főzünk.
  17. Beletesszük a barackszeleteket, megfordítjuk.
  18. Majd a barackszeleteket rácsra rakosgatjuk, tetejüket tüllernyővel letakarjuk, és levegős helyen egy 5 percet szárítjuk. Egy vékony karamellréteg képződik rajtuk.
  19. A mentaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük.
  20. A megtöltött, bevont tortánkat körben és a tetején is megszórjuk a darált mandulával, majd a közepére, és körkörösen ráhelyezzük az őszibarack szeleteket, a fodormenta leveleket, majd a fodormenta bóbitákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Tortánk a Zila tortacsodaforma felhasználásával sikeresen elkészült.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...