Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkefarhátleves eperlevél tésztával

Csirkefarhátleves eperlevél tésztával
Csirkefarhátleves eperlevél tésztával
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnapi nap eldöntöttük, hogy jó lenne egy kis levest főzni, de nem erős húslevest, hanem valami némi húsos csont és sok zöldség, levestésztával. A fiam előző nap jól bekajált, és ezt úgymond gyógylevesnek szántam. Sikerült is!! Mindenkinek jól esett, még annak is, aki előzőleg nem evett túl sokat, de ebben a nagy melegben egy kis leves már üdítőleg hat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főzhetjük ezt a levest csirkeszárnyból is vagy vegyesen a kétféle húst. Sőt: a vége fele csirkemájat, zúzát is főzhetünk bele.
Tésztát mindenki olyat főz ki hozzá, amilyet szeret, kiskockát, esetleg grízgaluskát.
Aki gondolja, főzhet bele burgonyát is, ez a mennyiségű leves 3-4 közepes darabot bír el. Vigyázat, mert a sót elnyeli, utána kell ízesíteni. Külön szoktam -de most nem volt itthon- zöldborsót főzni hozzá. Vagy káposzta helyett karfiol, kelbimbó, kinek milyen zöldség tetszik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirke far-hát részéből kivágjuk a zsírmirigyet. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
  2. Bele a tisztított és aprított zöldségek, a fűszerek, és feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon. (Ez kb. 4-5 l víz. El is fővi, meg ami marad, az a jó finom leves leve a sok zöldségtől.)
  3. Kóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Megfőtt a répa, hús, kóstolás után kikapcsoljuk. Kb. 50-60 percig főzzük.
  4. Megfőzzük a tésztát. Kis lábas, bele víz és só, forrás után ebben főzzük ki az eperlevél tésztát. Forrástól számítva 5-7 percig főzzük.
  5. Ha készre főtt, leszűrjük, és tálaljuk a levessel.
  6. A csirke far-hátakat szedjük ki csak egy külön tányérra. Tálaljuk. (A hagymát, paprikát, paradicsomot, petrezselyemzöldet félretesszük, mert nem kell.)

  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 55 394
elküldve: 9
receptkönyvben: 275
elkészítve: 25/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirke far-hát leves tésztával, zöldséges csirkeaprólék leves

Hozzászólások (46)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2014-10-13 06:02

Kedves NoSalty csapat!

Nagyon szépen köszönöm. :)
További jó munkát kívánok!
Tisztelettel : Éva-Anyóca

terranova56
terranova56 Mon, 2014-10-13 16:49

Köszi, már fő is, nagyon jónak ígérkezik, csak annyi kiegészítés, hogy a farhátnak a far részét, ha szép, lelapítom, eltöröm, és kirántom, fantasztikusan finom, na meg a kettő együtt, esetleg egy kis rizzsel. Sok falusi lakodalmon voltam és a finom, eszméletlen sok leves után az sem érdekelt, ha nem tudok rántott húst enni. HAJRÁ LEVES

b-n
b-n Tue, 2014-08-05 07:51

Egyszerű, gyors és finom. Ha sok farhátból lesz, mert nagy adag készül, akkor főzés után pár darabot megtöltök töltelékkel, betekerem szalonnába és megpirítom tepsiben. (Töltött farhát.) Salátával, hagyma-krumplival örök nyerő.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2014-08-05 21:42

Kedves b-n !

Nagyszerű és finom, ez a töltelékes szalonnás ötleted, igazán nagyon szépen köszönöm, ki fogom próbálni.
Biztos, hogy sikere lesz a családomnál is. :) :)
Még egyszer köszönöm, egyszerűből nagyszerű így lehet ! :D
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2014-02-28 22:25

Kedves Angel8!
Igazán örülök neki, kedves egészségedre/egészségetekre!
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-05-15 20:28

Kedves Leara!

Ha így tanították, akkor tedd úgy, rontani nem rontasz rajta, sőt. Meg van róla tapasztalatod is.:-))
De mivel igazán ez nem teljesen húsleves, /amit inkább szoktam, ha úgy látom, lehabozni, ! -én őszintén, szép lassú tűzön főzve, a zöldségekkel együtt, alaposan megfőzöm, de csak kicsi lángon, és akkor nem kell habozni, / ha igazán szép lassan főzöm a húslevest, ami húst is jól lemosok előtte, én azt se szoktam 10 esetből 9-nél lehabozni, mert nagyon lassan főzöm :-) /, de ahogy érzed.:-))
Remélem, sikerül elkészíteni.:-))
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

Leara
Leara Tue, 2012-05-15 14:43

Kedves Éva-Anyóca!

Nem vagyok nagy húsleves szakértő, de amit édesapám tanított nekem nyaklevest, azt le kell habozni. Ez a levest is le kell, vagy ezt nem szükséges?

@
@ Tue, 2011-11-01 13:31

életem első húslevese (vagy csirkeaprólék levese :)), amit én főztem, nagyon jó lett, köszi!
üdv: @

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-10-28 21:11

Kedves Tarackos!
Köszi az észrevételedet....
A kanál nem púpozottan értendő , és attól is függ, mennyi a zöldség, a víz:-))
A burgonya bekerülésekor, mert azt is szoktam bele tenni ebbe a levesbe, jócskán elnyeli a só ízét...
A kóstolás még engedélyezett dolog, a főzés során. :-))
Kevesebbel kell indítani, és a főzés során dől el, tesz-e bele még valamilyen fűszert az ember.
Szép hétvégét kívánok!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-10-28 07:25

Kedves Picuur!
Nagyon szépen köszönöm, kedves Tőled:-)
Én is így gondolom, néha kell az erőteljesebb leves, de ezeket a "kis" leveseket, gyorsan össze lehet dobni , szereti a levest a családom, de ezeket sokkal jobban dicsérik, nagyon hamar elfogy, nem mellesleg árban is elfogadható:-))
Örülök, hogy a nagyid is így főzte:-))
Köszönöm szépen:-)
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Picuur
Picuur Thu, 2011-10-27 19:40

Kedves Éva-Anyóca!

Az én nagymamám is így készítette. Mindig könnyű volt, ízletes, és pont eperlevéltésztás. :) Szerintem a tele-zsíros húslevesek nem érnek a nyomába! Nekem ez az igazi. (Persze ki mit szeret.)
Nagyon köszönöm a receptet!

Picúr

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-09-17 14:31

Kedves Maja50!
Nagyon szívesen, remélem, hogy ízleni fog:-))
Szerencsére szép meleg, napos hétvégénk van újra.:-))
Viszont kívánok kellemes pihenést :-))
Éva-Anyóca

Maja50
Maja50 Sat, 2011-09-17 10:43

Köszönöm a receptet nagyon klassz SZÉP NAPOT KELLEMES HÉT VÉGÉT üdv Marika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-11 19:14

Edit!Látod, a csúcs receptjeid közül, amiket ő olyannak szánt, hogy majd azt ő is elkészíti, mert tán tudja, vagy nagyon megtetszett leszedte!!!!Lenyúlta!!!Joga nem volt, mi háborgunk, valami lépés történt, de ,ahogy írtam, Jucinak, szerintem ott az IQ-jával is gond lehet, ha nem veszi észre magát, ennyi hozzászólás és negatív kritika után!!Szégyellheti magát.Azért tartsunk össze, és holnapra szép napot, jó sütögetést-főzögetést, és reméljük, az már csak itt, ezen az oldalon marad.Éva--Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-11 19:11

Kedves strawberry!Igazad van, szélmalomharc, de azért sértő, amit elművelt,velünk.Nem hiszem, hogy csak egy receptedet nyúlta le, én sokat találtam, és másokét is, gondolj bele 818 recept, és ha mindenkitől a javát leszedte,hát.........Minden esetre, semmilyen címszó alatt nem teheti ki a mi receptjeinket, de van neki az arcán bőr, méghozzá rinocérosz vastagságú.Reméljük, a sok beszólás, hozzászólás, valamelyest észre téríti!!!!!Ha nem, akkor ott az IQ-jával is gond van.Ennyi.Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-10-11 13:38

Majdnem mindegyik receptemhez bemásoltam Neki tegnap délután , hogy ne használja engedély nélkül mások által készített képeket és recepteket. Kb 40 receptemet találtam meg nála és amikor a feléhez értem már nem volt található a többi . Valószínű , hogy annyira nem volt fontos Neki mert az a kis link beirása helyett inkább törölt mindent. ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ tudja::)))))))) Üdv Edit

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sun, 2010-10-10 19:37

Kedveseim! :) Én is most készültem referálni, hogy mi a helyzet az oldalon, én is írtam az illető blogtulajnak, és megkértem szépen, hogy vagy töröljön, vagy kérjük a neveket, linkeket feltüntetni. Törölt. Ezek szerint közös erővel sikerült egy kis nyomást gyakorolnunk rá. :)) Reméljük, így is marad minden.:)) Mindenkinek kellemes estét! :) Szeretettel: Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-10 19:21

Kedves bokine!!Csúcs vagy, és köszi, én is ránéztem, amikor először, akkor ott volt szemben velem a levesem.Beléptem és aztán a többi receptem, meg a tieteké is, sok-sok.Most tényleg elérhetetlenné vált, tehát jó, hogy észre lett véve, és szólva lett.Megkönnyebbültem.Szép estét, további jó főzést-sütést Neked és Mindenkinek!!Éva-Anyóca

bokine
bokine / bokine Sun, 2010-10-10 19:01

Kedves Sorstársaim!
Helyzet jelentés következik: Az ominózus oldal letörölte a nosalty-s recepteket, legalábbis a képeseket igen. A mai nap folyamán többször ránéztem az oldalra, de már kora délután nem lehetett ezt a menüpontot megnézni. Remélem később nem teszi vissza a recepteket.
További szép napot, nyugi mindenkinek és köszönjük, ha valaki lépett ez ügyben. Bokros Erika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-10 14:14

Kedves Eszter!Igen, a fiam elmagyarázta, és megmutatta, hogy és mint működik a dolog, amit írtál.Na de nekem akkor se lenne bőr a képemen, hogy ilyet tegyek!!!!Még pár darabot se, nemhogy 800-at!!!!Igen, igazad van, az én receptem, az én főztöm, és büszke is vagyok, rá, mint ahogy szerintem itt mindenki a sajátjára.De ez a nagymérvű lopás, egész egyszerűen olyan döbbenetet váltott ki, gondolom, nem csak belőlem, hogy nem is tudom, mit tudok még itt írni.Persze, nem valószínű, hogy lehet ellene tenni, de akkor majd ha rakunk még fel, azokat is leszedi, mert neki annyira tetszik???Én még azokat a recepteket, amiket leírok, és elkészítek, és talán változtatok rajta, még azt sem rakom fel, mert az eredeti, az a jó.Véleményt, hogy én hogy csináltam, az illetőnek leírom, hogy a művét meglakottam egy az egyben.Vagy megalkottam, de én így változtattam, és leírom.Eddig még senki nem szólt semmi rosszat.De azért,mert valami összetevőt kihagyok, három újat meg belerakok, az nem új recept, csak valami hasonló.Azt nem tehetem fel az én alkotásomként.Igen, kár mérgesnek lenni, árt a szépségemnek(hahaha), de azért bosszant, és biztos, hogy mindenkit.Csak ennyi.Ha barátnőnek elküldöm, vagy valamelyik családtagnak, a receptet, meg sajátjaim közé is felveszem, az más.De nem az egészet úgy ahogy van, és kiadom a saját blogomon?!Eszem elhagy,és akkor még finom vagyok. Igen jók a receptjeim, szerintem, de szerintem sokan vannak, akiknek még jobbak is vannak, mert rutinosabbak, vagy klassz a nyersanyaguk vagy bármi,.....Igaz, szélmalomharc, igaz,.De dühönghetek egy kicsit,nem?!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-10 14:06

Kedves nyamóka!Ha egy-két receptemet, lenyúlja, és a tietekét is, akkor még azt mondom, elmegy, lehet, észre se vesszük.De hogy 800 receptet nyúlt le, az azért már azon is túl megy, hogy durva, és pofátlan dolog.Igen bűncselekmény, de ,azt is mondhatnánk, mit hisztizünk, hisz ezek "csak receptek"- de ez egyáltalán nem igaz, mert nem csak arról szól itt a dolog.Kialakult egy kis csapat, biztos barátságok is születtek, nem csak jó receptek!!Igaz?És ebbe rondított bele.Ez az egész úgy ahogy van,fáj.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-10 14:03

Kedves Gargoyle! Tudod, az etikett szót, szerintem ez az illető, nem is ismeri!!!De, hogy lenyúlta a mi 800 receptünket, azt jelenti, hogy sok más szót sem ismer, mint pld. a szemtelenség, arcátlanság, pofátlanság, aljasság, másik munkájának lenézése, és soroljam???Tudatlan, az igaz, de vastag bőr van a képén, és ez azért már sok, é sokk!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-10 14:00

Kedves laraed!Lopni is tudni kell, de ez az illető még azt sem tud.Ennyi.És csak a közös fellépés ellene, az segít.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-10 14:00

Kedves Edit!Én,amikor strawberry felhívta a figyelmem, megnéztem, és én azonnal írtam neki levelet, hogy vegye le az én receptjeimet, és valószínű, a NO SALTY-ról sokan megkeresik, jobban teszi, azt, ha minden onnan lopott receptet levesz, mert fel vagyunk háborodva.Mi dolgoztunk vele, mi tettük fel, és arcátlanság amit művelt!!!Hogy mit tesz, vagy tett, azt nem tudom.Jól tetted, hogy írtál.Legyünk többen!!Hátha a vastag bőr a képéről le málik...ki tudja....Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-10-10 12:03

Na Lányok ! Az előbb egy pár receptemhez amit kitett az oldalára írtam , hogy ne használja a képeimet. Azt is írtam Neki , hogy fog kapni egy pár ilyen levelet mástól is. Írjatok a receptetek alá Ti is Ilyen levelet. Nem írtam még mindegyik alá , de majd fogok. Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-10-10 11:14

Kedves Mindenki ! Az hagyján hogy ellopta a receptjeinket , de még lopni sem tud rendesen . Azt írta ki , hogy " " Sütemény desszert a No SLTY- ró "l Elmaradt az a betű he he :))) Én megkérem , hogy ne használja az én képeimet Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-09 20:32

Kedves Gerzsó!Az összes receptem ott van, levesek, saláták, stb, címszavak alatt.Szétszáll az agyam, egész egyszerűen, nyomdafestéket nem tűr az, amit most le tudnék írni!!!És az összes leves, és húsétel és az összes többi étel, mind mondom, hogy : ez is a mienk ez is, ez is, ez is,...mint egy papagáj!!!!!!De az enyém és a tietek!!!!!!!!!!!Hát ez kiakasztó!!!Nem lehet megkeresni, hivatalos úton és felszólítani???Elvégre, mi ide tartozunk, akkor ő mit keres itt?!Hogy juthat a receptekhez úgy, hogy leveheti őket?!Nem értem....................Éva-Anyóca

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-10-09 21:01

Éva kedves, bárki lemásolhatja a recepteket. Egyszerű funkció az egéren, amivel másolni lehet szövegrészeket, kérd meg a gyerkőcöket, megmutatják. Ez alapvetően hasznos funkció és ezzel egyszerűen lemásolhatók és máshová beilleszthetők szövegrészek, képek. Sajnos még mindig nem tart ott a számítástechnika, hogy teljes védelmet nyújtson az ellen, ha jogvédett tartalmat másolnak le ugyanígy, jogi szabályozás pedig nincs ezekre igazán.
Már írtam Petráéknak, meglátjuk, mit tudnak tenni az ügyben.
Türelem, addig pedig ne is törődj vele. Te vagy az eredeti. :-)
Én szembetaláltam magammal jónéhány receptemmel, de már nem nagyon foglalkozom ezzel, szélmalomharc. Te is fogd fel úgy, hogy azért másolják őket mert jók. :-)))
Sok puszi!
Eszter

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-10-09 21:28

Kedves Eszter, reméljük, hogy sikerül tenni valamit. Bár azt hiszem, ez is attól függ, hogy aki lopott, az mennyire pofátlan, csak egy kicsit, és ha szembesítik változtat, vagy tényleg vastag a bőre, és akkor valóban szélmalomügy. Azért ezt sose fogom megérteni; miért olyan nehéz odabiggyeszteni egy nevet, egy linket, vagy valamit, és akkor már nem lopás, hanem reklám. Sok hasonló lopást láttam már én is, de ilyen mennyiségben még nem, ez már tényleg durva. Nagyon jók lehetünk, ha így másolnak minket! :-))) Éva

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-10-09 23:43

Ó, tudod sokszor nem a pofátlanság a baj, hanem a tudatlanság. Nincs kialakult etikettje ennek a dolognak és a legtöbben néznek bután és nem értik, miért baj ez az egész. Tényleg nem érti...Mert sosem lett elmagyarázva sehol, ezért aztán mindig akad egy ilyen, aki belelkesül, aztán nem érti mi a gond, hogy 800 receptet pakol össze egy oldalon és azt hiszi, nagy dolgot hozott össze. Ezekkel nem sokat tudsz tenni. A pofátlan a másik fajta. Arra nincs is szó... :-p

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-09 20:18

Kedves nyamóka!!!Borzalmas, undorító és pofátlan, amit a blogg készítője csinált!!!!!Az, hogy fel vagyok háborodva, és hogy strawberry felhívta a figyelmem, nagyon jó, de ezzel károsít Minket, a NO SALTY-t, és ezzel valamit kezdeni kéne, hogy ne tehesse, de hogy???Éva-Anyóca

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-10-09 21:20

Kedves Éva-Anyóca! Sajnos a lopás tényleg nagyon egyszerű, és elvileg a törvény bünteti is, csak gyakorlatilag úgy van, ahogy Eszter is írta: szélmalomharc. :(((( Nekem is rosszul esett, a lányomnak még rosszabbul, mikor meglátta, mert én is megtaláltam közben az enyémeket, de gyakorlatilag mindannyiunkat megloptak. :(( Lehet, hogy nincs értelme, én azért holnap írok az illetőnek néhány sort... Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-09 20:15

Kedves Gerzsó! Halvány fogalma sincs annak a nőnek, hogy addig, ami a kedvenc ételeinket, sütijeinket főzzük és sütjük meg, és adjuk Nektek oda, hogy ha tetszik készítsétek, akinek nem, az lépjen tovább, addig ő csak lopkod, de nem tudom, lehet , hogy már hülye vagyok hozzá, hogy hogy veheti le csak úgy simán a recepteket, képekkel mindennel együtt, és nem csak az enyémet, hogy azt senki nem tudja blokkolni, hogy ne tudja idegen, nem tag elvinni?!Ezzel kárt tesz, nem csak azzal, hogy az anyag pénzbe kerül, megfőzzük vagy sütjük, munkába kerül, mert szerintem itt mindannyian kedvvel csináljuk ezt, de a pofátlanság, az határtalan,nem!!!!!!!!!!!Ezzel szerintem nekünk és ezzel a NO SALTY-nak is kárt okoz!!!Lépni kéne, de hogy?!Éva-Anyóca

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-10-09 17:27

Hát ez nem semmi, én is benéztem a blogba, és csupa NoSalty-s, ismerős kép, recept nézett vissza, akárhová kattintottam. Nagyon durva lopásról van szó, szerintem ez bűncselekmény, de hogy mit lehet etnni ellene?!?

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2010-10-09 17:17

Hú,ez tényleg durva! Belenéztem a blogba, van egy több mint 800! oldalas része, "mások által készített" címszó alatt. De nem nevezi meg a készítőket, és nem is ő főzi, fényképezi. Hát így nagyon kényelmes dolog, csak leülni és összelopkodni a képeket és recepteket. Lehet ezt büntetlenül? Egyébként az első 5 oldalt néztem végig, az egytől-egyig No Saltys.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-10-11 11:26

Annyit fűznék hozzá a sztorihoz, hogy szombaton reggel még "Ételreceptek" néven futott a kategória 818 darab (!!!) recepttel, kiszúrtam Teri néni receptjét, írtam neki, ő kommentelt az oldalra. Este a Hajniét is észrevettem, de akkor már "Receptek másoktól" volt a rovat címe, biztos Teri néni bejegyzésének hatására. Tőlem a gorgonzolás fügémet nyúlta le, legalábbis csak azt találtam (a kép közepén ordít a strawberry felirat :DDD) de nem is izgattam fel magam, mert az egész oldal olyan gagyi, hogy inkább röhögtem, másrészt tényleg szélmalomharc. Üdv mindenkinek, Juci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-09 16:46

Kedves strawberry!!Köszönöm szépen, azért, ha én tisztelek másokat, azért elvárnám, hogy engem is tiszteljenek, még ha csak egy étel receptjéről is van szó,nem?!Gondolom, ezért lettél mérges Te is.Én is az vagyok, mert ez arcátlanság.Nem mondom ,hogy minden főztöm csoda, de azért se enyémet, se másét lopkodni nem kellene.Köszi, hogy szóltál.Lehet ez ellen tenni valamit???Éva-Anyóca

329
csirkefarhát 2 db
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 2 db
babérlevél 2 db
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 3.5 ek
szerecsendió 2 csipet
zöldpaprika 2 db
paradicsom 3 db
káposzta 0.5 kis fej
eperlevél tészta 10 dkg
0 ízlés szerint
víz 4 l