r
Nosalty Logó

Csirkefarhátleves eperlevél tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Csirkefarhátleves eperlevél tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1314 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2583 micro
  • β-karotin
    6919 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    5390 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2825 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1097 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    10332 micro
  • β-karotin
    27677 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7722 micro
  • Lut-zea
    4267 micro
Összesen 1314 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    129 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirke far-hát részéből kivágjuk a zsírmirigyet. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
  2. Bele a tisztított és aprított zöldségek, a fűszerek, és feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon. (Ez kb. 4-5 l víz. El is fővi, meg ami marad, az a jó finom leves leve a sok zöldségtől.)
  3. Kóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Megfőtt a répa, hús, kóstolás után kikapcsoljuk. Kb. 50-60 percig főzzük.
  4. Megfőzzük a tésztát. Kis lábas, bele víz és só, forrás után ebben főzzük ki az eperlevél tésztát. Forrástól számítva 5-7 percig főzzük.
  5. Ha készre főtt, leszűrjük, és tálaljuk a levessel.
  6. A csirke far-hátakat szedjük ki csak egy külön tányérra. Tálaljuk. (A hagymát, paprikát, paradicsomot, petrezselyemzöldet félretesszük, mert nem kell.)
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 80665
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 19.

Ajánló

Főzhetjük ezt a levest csirkeszárnyból is vagy vegyesen a kétféle húst. Sőt: a vége fele csirkemájat, zúzát is főzhetünk bele. Tésztát mindenki olyat főz ki hozzá, amilyet szeret, kiskockát, esetleg grízgaluskát. Aki gondolja, főzhet bele burgonyát is, ez a mennyiségű leves 3-4 közepes darabot bír el. Vigyázat, mert a sót elnyeli, utána kell ízesíteni. Külön szoktam -de most nem volt itthon- zöldborsót főzni hozzá. Vagy káposzta helyett karfiol, kelbimbó, kinek milyen zöldség tetszik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkefarhátleves eperlevél tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Tegnapi nap eldöntöttük, hogy jó lenne egy kis levest főzni, de nem erős húslevest, hanem valami némi húsos csont és sok zöldség, levestésztával. A fiam előző nap jól bekajált, és ezt úgymond gyógylevesnek szántam. Sikerült is!! Mindenkinek jól esett, még annak is, aki előzőleg nem evett túl sokat, de ebben a nagy melegben egy kis leves már üdítőleg hat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!