r
Nosalty Logó

Húsgombócos spagetti (al'a Susi és Tekergő)

oviga2005
Húsgombócos spagetti (al'a Susi és Tekergő)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húsgombóc

Paradicsomszósz

809
Kalória
53.1g
Fehérje
84.3g
Szénhidrát
28g
Zsír
352.1g
Víz
118.1g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgombóc

Paradicsomszósz

Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgombóc

Paradicsomszósz

Összesen 3237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgombóc

Paradicsomszósz

Összesen 154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4644.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    407 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2557 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    337.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1408.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1062 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    2007 micro
Összesen 3237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1049 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

Húsgombóc

  1. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük, félretesszük, és melegen tartjuk.
  2. Tálba tesszük a megtisztított, finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a darált húst.
  3. Megsózzuk és megborsozzuk, összedolgozzuk, majd az így kapott masszából apró húsgombócokat formázunk. A felforrósított olajon a gombócokat 1 perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük mindet, majd egy tűzálló tálban elrendezzük.

Paradicsomszósz

  1. A mártáshoz felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre sütjük rajta a megtisztított és finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a paradicsomot, felforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd 20 percig főzzük.
  2. A paradicsomos mártást a húsgombócokra locsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ha kész, összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tányért azt én készítettem az ételhez megihletet gyerekorom egyik kedvenc meséje

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek