r
Nosalty Logó

Túrófasírt Gonoszka konyhájából

Gonoszka1
Túrófasírt Gonoszka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

519
Kalória
29.1g
Fehérje
38.2g
Szénhidrát
27.7g
Zsír
140.4g
Víz
135g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3121 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 519 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    174.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6698.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    2394 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2248 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    229 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    842.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1403 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2425 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3268 micro
Összesen 3121 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. Kimérjük a hozzávalókat, a sajtot lereszeljük nagy lyukú reszelőn. A petrezselymet és a medvehagymát leöblítjük, aprítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. Egy mélyebb tálba beletesszük a túrót, a zabpelyhet, a reszelt sajtot, a tejfölt. Beleütjük a 2 db tojást. Hozzátesszük az aprított petrezselymet, medvehagymát, a fűszereket, a lisztet, az aludttejet, az aprított vöröshagymát, és belereszeljük a fokhagymát. Alaposan összekeverjük.
  3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és megkenjük az olvasztott kókuszzsírral (vagy bármilyen más zsiradékkal). Belesimítjuk a túrós masszát. Langyos sütőbe toljuk, és 180-190 fokon kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
  4. Ha megsült kivesszük a sütőből, és pihentetjük kb. 10 percet, majd kockára vágva tálaljuk.
  5. Nagyon finom főzelékekhez vagy akár önmagában is. Én kapros-tejfölös tökfőzelékkel tálaltam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x22

Ezt a receptet is az Ízőrzők című műsorban láttam. Nagyon tetszett, így elkészítettem a hétvégén a kapros-tejfölös tökfőzelékemhez. Nagyon finom akár önmagában is. A medvehagyma eredetileg nem volt benne, az csak az én medvehagyma szeretetem miatt került bele. A én általam felhasznált hozzávalókkal elkészítve, az elpárolást is beleszámítva 100 grammban 173 kalória van.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek