r
Nosalty Logó

Csavart pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ryn
Csavart pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

kenés

Összesen 848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

kenés

Összesen 4238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

kenés

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    5558 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8167.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    3181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    192 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    1637 micro
Összesen 4238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1529 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenés

Elkészítés

tészta

  1. Elsőnek felfuttatjuk az élesztőt 2 dl langyos tejben, amiben elkeverünk 1 kanál cukrot, 1 kanál lisztet, és hagyjuk felfutni meleg helyen (kb. 10-15 perc alatt). Ezután a lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadunk 1 egész tojást, sót, a felfutott élesztőt , 1 dl olajat (igazából mindegy, hogy napraforgó/ repceolajat használunk), és alaposan bedagasztjuk a tésztát, majd másfél órát pihenni hagyjuk.
  2. Amíg a tészta kel, apróra vágjuk a vöröshagymát, leszűrjük a konzerv kukoricát, elkeverjük a fokhagymaport egy pohár tejfölben. Én nem szoktam sajnálni, szeretjük a fokhagyma ízét. A paradicsomszószt befűszerezzük sóval, borssal és oregánóval. A sajtot én reszelt formában vásárolom, de akinek így nincs lehetősége, reszelje le bátran.
  3. Miután a tészta megkelt, 3 részre osztjuk, és egyforma nagyságúra nyújtjuk ki őket. Mindegyik tésztát felesben kenjük meg. Egyik felén a paradicsomos szósz, másikon a tejfölös. A paradicsomosra szórjuk a kukoricát, a tejfölösre a hagymát (nyersen). Jöhet egy kevés reszelt sajt, majd ráhelyezzük a következő réteg tésztát, amit ugyanígy kenünk meg és szórjuk rá az alapanyagokat. Ezt lefedjük a harmadik lappal.
  4. Ha a rétegezéssel megvagyunk, akkor egy éles késsel a tészta közepétől számítva elkezdjük egyenletesen felvágni a széléig, majd kettőt tekerünk rajta, és lelapítjuk a végeit, hogy ne forduljanak vissza. (Forgatáskor nem fog szétesni, nyugodtan és bátran lehet csavarni rajta.) Ha körbevágtuk és -csavartuk, akkor egy tojássárgáját kevés sóval felverünk, és alaposan megkenjük mindenhol a tésztát.
  5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ha maradt paradicsomszósz, akkor abba mártogatva lehet fogyasztani. A tészta nem lesz száraz, nagyon finom puha marad. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4016
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Interneten láttam videót a készítésről, gondoltam, kipróbálom én is. Nagy siker lett, legközelebb leteszteljük húsos verzióban.

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek