Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa szilvadzsemmel

Császármorzsa szilvadzsemmel
Császármorzsa szilvadzsemmel
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ausztriában kóstoltam az így elkészített császármorzsát.

hozzávalók / 10 adag

Császármorzsa

Szilvadzsem

Tálalás

ajánlat

Mindig frissen kell készíteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

Császármorzsa készítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A porcukrot a fehérjével kemény habbá verjük.
  2. Palacsintatésztát készítünk a liszt, tej, tojássárga, búzadara, szódavíz felhasználásával. Kevés sót és citromhéjat rakunk hozzá.
  3. A kemény tojásfehérjét hozzákeverjük.
  4. Állni hagyjuk egy órát, minimum. Azért, hogy a búzadara dagadjon.

Szilvadzsem készítése

  1. A szilvát tisztítjuk, és cukorral és vörösborral feltesszük főzni. 20 perc főzés után, kézi turmixszal durvára mixeljük.
  2. A vízzel elkevert keményítőt belekeverjük, és kiforraljuk.

Tálalás

  1. Mindig frissen kell készíteni!
  2. Vajat forrósítunk egy teflonserpenyőben. Háromszor több palacsintamasszát öntünk bele, mint a palacsintánál általában.
  3. A vajon sütjük, és falapáttal nagyobb darabokra szedjük, amíg kis galuskákat nem kapunk, de közben porcukorral is meghintjük. Így sütés közben karamellréteget kap.
  4. Forró mártással, forrón porcukrozva tálaljuk.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 968
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: osztrák
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kaiserschmarrn

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

780
búzadara 140 g
porcukor 280 g
vanillincukor 70 g
rétesliszt 250 g
finomliszt 250 g
tej 5 dl
tojás 7 db
citromhéj 1 citromból nyert
szódavíz 5 dl
10 g
szilva 1000 g
cukor 150 g
vörösbor 3 dl
kukoricakeményítő 50 g
fahéj 2 g
porcukor 100 g
vaj 250 g