r
Nosalty Logó

Kaiserschmarrn, az eredeti bajor császármorzsa

Kristyán Fanni
Kaiserschmarrn, az eredeti bajor császármorzsa
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

932
Kalória
23.5g
Fehérje
146.5g
Szénhidrát
27.1g
Zsír
125.5g
Víz
315.2g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
60.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    125.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1773.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    293 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 1864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

  1. A mazsolát áztassuk be annyi almalébe, amennyi ellepi.
  2. A tojásokat válasszuk ketté, a tojássárgájákat keverjük el a tejjel, majd adjuk hozzá fokozatosan a lisztet. Ezután hozzákeverhetjük a sütőport és a cukrot is.
  3. A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük össze óvatosan a tojássárgájás masszával. Adjuk hozzá a beáztatott mazsolát az almalével együtt.
  4. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, majd öntsük rá a tésztát.
  5. Süssük pár percig, majd vágjuk egy spatula segítségével pár darabba, hogy könnyedén meg tudjuk fordítani.
  6. Pirítsuk a másik oldalukat is pár percig, majd két spatulával tépkedjük rusztikus darabokra.
  7. Amint megsültek a morzsák, a tetejét szórjuk meg porcukorral, majd tálaljuk vörösáfonya-lekvárral és almaszósszal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Míg a magyar császármorzsa tepsiben és sütőben készül, addig ez az eredeti változat serpenyőben, a gáz fölött sül aranybarnára. A végeredményt a vörösáfonya-lekvár és az almaszósz teszi igazán édessé, hogy kétség kívül fejedelmi falatban lehessen részünk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Szaftos brassói aprópecsenye

A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is ...