r
Nosalty Logó

Crispy ribs-ropogós oldalas

baloghorsi
Crispy ribs-ropogós oldalas
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

2224
Kalória
46.4g
Fehérje
126.2g
Szénhidrát
169.4g
Zsír
617.9g
Víz
140g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
55.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    169.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6622.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    5760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    617.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 2224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    338.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13244.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    11520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    252.4 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 4447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

  1. Egy lábosban összeforraljuk a hozzávalókat (a mogyoróhagymákat vékonyra szeletelve, a fokhagymákat összeroppantva, a gyömbért vékonyan felszeletelve, a korianderzöldet összevagdosva).
  2. A sütőt 200 fokra melegítjük, és egy mélyebb tepsibe helyezzük az oldalas csíkot, ráöntjük az összeforralt páclét, és a forró sütőbe tolva, letakarva 1-1,5 órát pároljuk.
  3. Ha puhára párolódott, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd az oldalast legalább fél órára (de jobb, ha egész éjszakára) a hűtőbe tesszük.
  4. Ha kellően kifagyott szétdaraboljuk, majd keményítővel kevert lisztbe forgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük.
  5. Sült krumpli, saláta illik hozzá és a pácléből készített öntet (újra felforraljuk, összeturmixoljuk és keményítőliszttel sűrítjük).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 100 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

2012 nyarán Vancouverben jártam, és egy sörözőben kóstoltam meg ezt a finomságot. Itthon próbáltam receptet keresni hozzá, találtam is egy angol nyelvű oldalon, ennek a kicsit leegyszerűsített változatát készítettem el. Nem okozott csalódást, :D omlós és ropogós lett.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...