Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült oldalas petrezselymes krumplival és gombával

Sült oldalas petrezselymes krumplival és gombával
Sült oldalas petrezselymes krumplival és gombával
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagynénémtől kaptam egy jó adag disznótorost, amiből az oldalas került először asztalra. Nem tartott sokáig... A pirított gombát pedig Petrától "loptam", nem először:).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast megtisztítjuk, tepsibe tesszük, pici vizet öntünk alá és körülbelül egy óra alatt készre sütjük, zsírjára pirítjuk.
  2. A csiperkét is megtisztítjuk, forró olívaolajon pici fehérborssal, fokhagymával, sóval gyorsan megpirítjuk.  
  3. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, nyakonöntjük egy pici zsíradékkal az oldalas alól, és a gombával együtt megszórjuk petrezselyemmel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 149
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

739
sertésoldalas 1 kg
csiperkegomba 10 közepes db
burgonya 15 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek