r
Nosalty Logó

Crème fraîche csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Crème fraîche csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Összesen 1370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Összesen 10932 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Összesen 334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    153 g

Zsír

  • Összesen
    762.8 g
  • Telített zsírsav
    467 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8524.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1140 mg
  • Foszfor
    2653 mg
  • Nátrium
    3319 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    960.8 g
  • Cukor
    632 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4576 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1206 micro
Összesen 10932 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Egy 28 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.
  3. A szobahőmérsékletű vajat kézimixerrel, közepes sebességen 2 percig verjük, majd a kristály- és vaníliás cukorral krémesre keverjük.
  4. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és egy-egy percig verjük.
  5. A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk, majd evőkanálnyi adagokban acrème fraîche-sel váltakozva a vajkrémhez adjuk.
  6. A tojásfehérjét a borkősavval kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a porcukrot. A fényes, kemény habot lyukas fakanállal óvatosan a tésztába forgatjuk.
  7. Tortaformába öntjük, 180°-on 60 percig sütjük. (Tűpróba!) Rácsra borítva hűlni hagyjuk.
  8. Az étcsokoládét darabokra törjük, vízgőz fölött felolvasztjuk és jól kikeverjük a vajjal. Hűlni hagyjuk.
  9. A habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  10. A tortát két lapra vágjuk. Megkenjük tejszínhabbal. Csokoládémázzal bevonjuk, tetejére tortafésűvel hullámot "rajzolunk".
  11. Tortadarával és szamócával díszítjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 420
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 94966
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 20.

Ajánló

*Crème fraîche helyettesíthető: 500 ml zsíros tejszínt elkeverünk 2 evőkanálnyi joghurttal. Letakarjuk és egy napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ebből a mennyiségből 340 g szükséges a süteménybe a többit a tálaláshoz. (A fel nem használt crème fraîche hűtőben 10 napig tárolható!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Szintén az egyik kedvencem, Aunty Yochana receptje alapján készítettem Kétévesem születésnapi tortáját!:) Egy szeletet?;)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...