r
Nosalty Logó

Crème fraîche csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Crème fraîche csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Összesen 1370 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Összesen 10932 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Összesen 334 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1370 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    153 g

Zsír

  • Összesen
    762.8 g
  • Telített zsírsav
    467 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8524.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1140 mg
  • Foszfor
    2653 mg
  • Nátrium
    3319 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    960.8 g
  • Cukor
    632 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4576 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1206 micro
Összesen 10932 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Egy 28 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.
  3. A szobahőmérsékletű vajat kézimixerrel, közepes sebességen 2 percig verjük, majd a kristály- és vaníliás cukorral krémesre keverjük.
  4. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és egy-egy percig verjük.
  5. A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk, majd evőkanálnyi adagokban acrème fraîche-sel váltakozva a vajkrémhez adjuk.
  6. A tojásfehérjét a borkősavval kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a porcukrot. A fényes, kemény habot lyukas fakanállal óvatosan a tésztába forgatjuk.
  7. Tortaformába öntjük, 180°-on 60 percig sütjük. (Tűpróba!) Rácsra borítva hűlni hagyjuk.
  8. Az étcsokoládét darabokra törjük, vízgőz fölött felolvasztjuk és jól kikeverjük a vajjal. Hűlni hagyjuk.
  9. A habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  10. A tortát két lapra vágjuk. Megkenjük tejszínhabbal. Csokoládémázzal bevonjuk, tetejére tortafésűvel hullámot "rajzolunk".
  11. Tortadarával és szamócával díszítjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 420
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 94867
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 20.

Ajánló

*Crème fraîche helyettesíthető: 500 ml zsíros tejszínt elkeverünk 2 evőkanálnyi joghurttal. Letakarjuk és egy napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ebből a mennyiségből 340 g szükséges a süteménybe a többit a tálaláshoz. (A fel nem használt crème fraîche hűtőben 10 napig tárolható!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Szintén az egyik kedvencem, Aunty Yochana receptje alapján készítettem Kétévesem születésnapi tortáját!:) Egy szeletet?;)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek