r
Nosalty Logó

Crème fraîche csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Crème fraîche csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Összesen 1370 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Összesen 10932 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Összesen 334 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1370 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    153 g

Zsír

  • Összesen
    762.8 g
  • Telített zsírsav
    467 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8524.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1140 mg
  • Foszfor
    2653 mg
  • Nátrium
    3319 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    960.8 g
  • Cukor
    632 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4576 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1206 micro
Összesen 10932 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Egy 28 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.
  3. A szobahőmérsékletű vajat kézimixerrel, közepes sebességen 2 percig verjük, majd a kristály- és vaníliás cukorral krémesre keverjük.
  4. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és egy-egy percig verjük.
  5. A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk, majd evőkanálnyi adagokban acrème fraîche-sel váltakozva a vajkrémhez adjuk.
  6. A tojásfehérjét a borkősavval kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a porcukrot. A fényes, kemény habot lyukas fakanállal óvatosan a tésztába forgatjuk.
  7. Tortaformába öntjük, 180°-on 60 percig sütjük. (Tűpróba!) Rácsra borítva hűlni hagyjuk.
  8. Az étcsokoládét darabokra törjük, vízgőz fölött felolvasztjuk és jól kikeverjük a vajjal. Hűlni hagyjuk.
  9. A habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  10. A tortát két lapra vágjuk. Megkenjük tejszínhabbal. Csokoládémázzal bevonjuk, tetejére tortafésűvel hullámot "rajzolunk".
  11. Tortadarával és szamócával díszítjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 93406
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 20.

Ajánló

*Crème fraîche helyettesíthető: 500 ml zsíros tejszínt elkeverünk 2 evőkanálnyi joghurttal. Letakarjuk és egy napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ebből a mennyiségből 340 g szükséges a süteménybe a többit a tálaláshoz. (A fel nem használt crème fraîche hűtőben 10 napig tárolható!)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Crème fraîche csokoládétorta
Szintia 89 recept

Szintén az egyik kedvencem, Aunty Yochana receptje alapján készítettem Kétévesem születésnapi tortáját!:) Egy szeletet?;)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gyönyör?!

Törölt felhasználó

Nyálcsordító! De mi az a crem fra...?

Szintia

Kedves Zsóka! Kattints a hozzávalók alatti creme fraiche szóra, azon a linken találsz róla részletes leírást! Üdv: Szintia

Törölt felhasználó

Szerintem is gyönyör? és biztos nagyon finom. Már több receptedben láttam a bork?savat, mire való, miért teszed a sütikbe, hiszen mindíg ott van, hogy elhagyható. Ha meg szükséges, hasznos, akkor hol lehet kapni?

P.

A borkösav a tojásfehérje höálló képességét növeli, ezáltal jobban és tovább süthetövé válik, nem ég meg olyan könnyen, könnyebben megtartja a formáját és sütés után nem esik össze a tészta. Minden sütiben használatos, amit fehérjéböl készítenek. Habcsókba is tesznek néha citromlevet vagy ecetet, pontosan emiatt. Helyettesíteni ezekkel lehet, ebben az esetben az arány 3x annyi, mint amennyi borkösavból kellene. Patikában lehet kapni. Az íze savanyú, ezzel számoljunk a végeredménynél.

Szintia

Köszönöm az értékes információt!:)) Szintia

P.

Èn örülök, ha segíthettem vele. Köszi. :-) Eszter u.i.: megnéztem azt a honlapot, ahonnan a recepted van. Döbbenetesek a sütijei. :-) Mint a tieid is... :-)

Szintia

Szia ! A bork?sav szerintem a tojásfehére állagának javítására szolgál. A receptbe azért van beírva, hogy egyezzen az eredetivel. Tényleg elhagyható! A torta nagyon finom. Az egyik kedvencem!:)

zsubog1125

Segits nekem! Mennyi 250 g tojásfehérje? Sürg?s lenne mert holnap megcsinálnám ajándékba!!! Nincs róla elképzelésem se.

Szintia

Kedves Zsubog! Nagyon sajnálom, csak most olvastam a kérdésed! Ez a torta igazi tojásfehérjefaló, kb. 8 db közepes méret? tojásnak a fehérjét kell felverni a tésztába! Nekem szokott lenni a kalácssütésb?l kimaradó, "elfekv?" tojásfehérje készletem a h?t?ben!:) Ha nincs akkor készíthetünk a sárgákból rántottát, paraszt reggelit, tojásos lecsót... Szintia

zsubog1125

kÖSZÖNÖM A SEGITSÉGEDET. KIFOGOM PRÓBÁLNI ZSUZSA

Törölt felhasználó

nyami...istenien néz ki ez a torta...már meg is van mit készítek szülinapomra :-)

Törölt felhasználó

Gyönyör? ez a torta! Az alsó részén a piros részt mivel csináltad?

Szintia

Örülök, hogy tetszik Margit!:) Az alján egy széles piros szalag van!;) A story-nál van szeletes képhez link! Szintia

Törölt felhasználó

Szia! Mi az a tortafés?? Mivel lehet esetleg helyettesíteni, hogy sikerüljön ilyen szép hullámokat varázsolni a tetejére?

villers

Én villával szoktam a szélér?l indulva spirál alakban befele :o)

Törölt felhasználó

Kedves Fio! Ilyen fés?t tudsz csinálni, vagy kemény kartonpapírból, hátránya, hogy sokszor nem tudod használni, vagy egy m?anyaglapból kivágsz egy téglalapot, s az alját egyenletesen befogazod cikk-cakkosra. S ezzel aztán egy laza mozdulattal mintát húzol a torta tetejére. Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Köszönöm a segítségeteket! Ez a m?anyaglapos ötlet inspiráló... talán ha a kisfiam hullámos él? ollójával vágom el a lapot, elérhet? a képen látott minta- ha viszi! Ha nem, akkor vastag kartonból egyszer használatosat. Az is megteszi. :o)

Törölt felhasználó

Szerintem amit számlatömbhöz lehet venni m?anyagalátétlapot, azt el lehet vágni a cikk-cakkos ollóval. Az egy kicsit lágyab m?anyag, ezért valószín? jól megfelel a célnak! Mrs Smith

Törölt felhasználó

A tortafés? fillérekért kapható konyhafelszerelési boltokban, így nem éri meg vacakolni a bizonytalan és egyszer használatos kartonokkal.

Törölt felhasználó

Elkészítettem hétvégén a kislányom szülinapjára (az Erdei gyümölcsös joghurt bombával együtt). Nagyon nagyon finom és mutatós. Annyit változtattam rajta, hogy a tejszínbe kevertem egy kevés friss eper pürét, illetve nem fésültem meg, csak úgy hagytam. Az én tortaformám kicsinek bizonyult, így két torta lett bel?le. :) Mindenkinek nagyon tetszett, kérdezték is hogy én csináltam??? :) Nagyon jók a receptjeid, még biztosan kipróbálok 1-2t.

Szintia

Nagyon örülök a sikerednek! Sok-sok Boldog Születésnapot Kívánok a kislányodnak! Szintia

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.