r
Nosalty Logó

Tejcsoki torta Mercedes konyhájából

Mercedes
Tejcsoki torta Mercedes konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejkaramellához

A díszítéshez

715
Kalória
11.3g
Fehérje
59.3g
Szénhidrát
49.3g
Zsír
66.2g
Víz
195.9g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
45.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejkaramellához

A díszítéshez

Összesen 715 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejkaramellához

A díszítéshez

Összesen 5705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejkaramellához

A díszítéshez

Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 715 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    394.1 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6196.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1767 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    2535 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    474.7 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    529.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 5705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 371 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: A tojássárgáját az olvasztott vajjal és a cukor felével habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, lapátoló mozdulatokkal összekeverjük a tojássárgás masszával, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, óvatosan sima tésztává dolgozzuk.
  2. Egy 24 vagy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. Először 15 percig sütjük, majd 160 fokra csökkentjük a hőt,és további 20 percig sütjük.
  3. Ha langyosra hűlt, kivesszük a formából, majd megfordítjuk.
  4. A töltelékhez megmelegítjük a tejszínt, majd belekeverjük a felolvasztott csokoládét, a vajat beletépdessük, sima krémmé keverjük. Hűlni hagyjuk, de ne tegyük hűtőbe!
  5. A karamellhez egy teflon serpenyőben megolvasztjuk a cukrot, felöntjük a forró tejszínnel, és addig kevergetjük, még szirupossá nem válik.
  6. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, majd a töltelék felét rákenjük, ráhelyezzük a tészta tetejét, a maradék krémmel megkenjük.
  7. Díszítéshez a tejszínt habbá verjük, körbekenjük vele a tortát, a maradékot a tetejére halmozzuk. A szeletelt mandulát megpirítjuk, majd körbepanírozzuk vele a tortát. A tetejére rácsurgatjuk a karamellt, a maradék mandulával megszórjuk.
  8. Hűtőbe tesszük 1-2 órára. Másnap még finomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Amikor már annyi receptfüzetem van, hogy nem fér el a helyén, olyankor elkezdek szortírozni. Végiglapozgatom őket, és a nekem tetsző recepteket kivágom, ami megmarad az újságból azt kidobom, így csökkentem a füzeteim mennyiségét. Már nagyon régóta szemezgettem ezzel a tortával. Most jött el az ideje az elkészítésének, mindannyiunk nagy örömére, ugyanis nagyon-nagyon finom volt. A tetején lévő krémet megkóstolva többünknek is a kinder maxi king íze jutott az eszünkbe.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...