r
Nosalty Logó

Citromtorta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromtorta 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6894.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1944 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2524 mg
  • Nátrium
    1973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 4981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból megsütjük a piskótát. Először felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, aztán a tojások sárgáját. Majd óvatosan keverve tovább a maradék hozzávalókat adagoljuk. Előmelegített sütőben kb. 30-40 percet sütjük. Addig elkészítjük a krémet!
  2. Miután kihűlt a piskóta, kettévágjuk.
  3. Azalsó lapra ráöntjük a krémet, amitelőzőleg így készítünk el: a pudingot 3 dl tejjel és ízlés szerinti cukorral megfőzzük, majd még mikor forró, belekeverjük a margarint. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadogatjuk a citromok levét, majd kanalanként a natúr joghurtot is. Közben felverjük a tejszínt a habfixálóval (szerintem aki szép tortát akar készíteni, mindenképp hulala tejszínhabot vásároljon). Ezutána zselatint (amit a gyümölcstorta tetejére szoktunk használni) nagyon kevés tejjel felforraljuk. Végezetül a pudingos krémet, a tejszínhabot és a zselatint összekeverjük, lehűtjük.
  4. A krém tetejére rátesszük a maradék piskótalapot.
  5. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, így másnap csak a díszítés marad. Keményre felverjük a tejszínhabot (a biztonság kedvéért tettem bele habfixálót, de ez nem szükséges!!!). Habkinyomóval körbedíszítjük, majd a lime-ot felszeleteljük, illetve dekorkonfettit szórunk a tetejére!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26-28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19712
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta születésnapra készült, és mindenkinek nagyon ízlett! (Bár én másfél adagban sütöttem meg, nagy  a család...)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...