Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta 3.

Citromtorta 3.
Citromtorta 3.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta születésnapra készült, és mindenkinek nagyon ízlett! (Bár én másfél adagban sütöttem meg, nagy  a család...)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból megsütjük a piskótát. Először felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, aztán a tojások sárgáját. Majd óvatosan keverve tovább a maradék hozzávalókat adagoljuk. Előmelegített sütőben kb. 30-40 percet sütjük. Addig elkészítjük a krémet!
  2. Miután kihűlt  a piskóta, kettévágjuk.
  3. Az alsó lapra ráöntjük a krémet, amit előzőleg így  készítünk el: a pudingot 3 dl tejjel és ízlés szerinti cukorral megfőzzük, majd még mikor forró, belekeverjük a margarint. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadogatjuk a citromok levét, majd kanalanként  a natúr joghurtot is. Közben felverjük a tejszínt a habfixálóval (szerintem aki szép tortát akar készíteni, mindenképp hulala tejszínhabot vásároljon). Ezután a zselatint (amit a gyümölcstorta tetejére szoktunk használni) nagyon kevés tejjel felforraljuk. Végezetül a pudingos krémet, a tejszínhabot és a zselatint összekeverjük, lehűtjük. 
  4. A krém tetejére rátesszük a maradék piskótalapot. 
  5. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, így másnap csak a díszítés marad. Keményre felverjük a tejszínhabot (a biztonság kedvéért tettem bele habfixálót, de ez nem szükséges!!!). Habkinyomóval körbedíszítjük, majd a lime-ot felszeleteljük, illetve dekorkonfettit szórunk a tetejére!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26-28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 628
elküldve: 3
receptkönyvben: 153
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucsy

Mióta szakács: 2010.04.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

citromos-tejszínes torta, citromos-joghurtos torta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

timi28
timi28 Sat, 2013-07-20 08:49

Köszönöm szépen a receptet! Kislányom 16. születésnapjára készítettem el és nagyon ízlett mindenkinek.Isteni finom lett! :)

Timeja
Timeja / Timeja Fri, 2010-10-15 20:59

megcsináltam, eddig jó, már csak a díszítés van holnap 1,5 zselatinfixtet tettem bele, így úgy látom nagyon jó lett a krém és fincsi! :)

Timeja
Timeja / Timeja Thu, 2010-10-14 10:05

1 zacsi elég lesz bele? vagy majd az állagán látom, hogy kell e bele több? Valami ötlet arra, hogy a díszítésre szolgáló hab ízletesebb milyen mit tehetnék? Tegyek bele kevés citromlét és a habfixáló akkor összetartja?

Jucsi
Jucsy / Jucsi Thu, 2010-10-14 10:36

a zselatinfixet beszéltük az előbb, az mképp jobb a krémbe, hogy mennyi nemtom, rajt van a zacsiján, hogy enyni meg ennyi krémhez mennyi javasolt! :) A díszítésre szánt tejszínhabba nyugodtan tehetsz 1-2 csepp facsart citromlét, a hulala akkor is megtartja, tényleg nagyon szuper, csak jól keverd ki! amúgy sztem nem is muszáj oda is tenni, mivel a krém is a tészta is citromos... tehát nagyon fincsi így is... Én nyáron megsütöttem epres tortának citrom helyett (persze a tészta csak sima piskóta volt) az is szuper lett, csak azt még nem töltöttem fel... :) remélem ízleni fog!

Jucsi
Jucsy / Jucsi Tue, 2010-10-05 14:08

persze, hogy jó, még talán jobb is! Amúgy a hulala mellé így utólag hozzátenném, hogy felesleges a habfixáló, de akkor ahzsnáltam először, és nem tudtam, hogy ennyire szuper dolog ez a hulala!

aliante
aliante Tue, 2010-09-28 15:58

  Ez nagyon klassz. Anyukám 50. születésnapjára kerestem citromtortához ötleteket. Ennél jobbat nem találhattam volna. Köszi :)

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-05-24 09:44

Jucsi!Ha jól látom tied lett az 5000 recept a no saltyn.Gratulálok!Nagyon szép a tortád üdv:Bogi

Jucsi
Jucsy / Jucsi Thu, 2010-04-29 15:43

Szerintem nagyon finom torta, főleg azoknak ajánlom akik nem szeretik a tömény csokoládés, édes tortákat!

622
tojás 6 db
cukor 195 g
margarin 120 g
finomliszt 180 g
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
1 csipet
citromlé 3 citromból nyert
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 1 teáskanál
tej 3 dl
margarin 1 dkg
joghurt 3 dl
zselatin 11 g
növényi habtejszín 2.5 dl
növényi habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
lime 1 közepes db
mandula 50 g