r
Nosalty Logó

Tejszínes citromtorta Besamel konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes citromtorta Besamel konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2725 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 227 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1613 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1580 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 2725 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felverjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a tejfölt és a cukrot, valamint belereszeljük a citrom héját.
  2. Egy tortaforma alját kirakunk babapiskótával, és a kifacsart citrom levével beecseteljük, ez azért is jó módszernek tűnik, mert így tudjuk, hogy egy babapiskótát egyszer ecsetelünk végig, és pont elég savanykás lesz.
  3. Ezután ráterítjük a krém felét, majd még egy sor piskóta és ecsetelés, majd a krém másik fele következik.
  4. A tetejét díszíthetjük citromkarikákkal, cikkekkel.
  5. Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk, majd másnap fogyasztható!
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15754
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Üdítő finomság ez a savanykás, mégis édes, és krémes citromtorta. Egyben hihetetlenül egyszerű is az elkészítése,  nem is kell sütni, így ha nagyon meleg az idő, szívesen készítem. Család egyik barátja hozott ilyen tortát egy összejövetelre, majd elkértük a receptet, igaz abban volt habfixáló is, ezért lusta létemre, kicsit leegyszerűsítettem, így is ugyanolyan finom! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...