Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémes torta Marcsikától

Citromkrémes torta Marcsikától
Citromkrémes torta Marcsikától
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját szülinapomra készítettem a család örömére!:)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A citromkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt kapcsoljuk be 180°C-ra!
  2. Elkezdhetjük a piskóta elkészítését. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját egy nagy tálban simára keverjük kézzel. A fehérjében ne legyen semmi, mert nem verődik fel rendesen. Elkezdjük felverni, amikor habosodni kezd, hozzáadagoljuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Akkor jó, ha megáll a habverőn.
  3. A kész habot a sárgához keverjük lapos keverőkanállal, félkör alakban. Vigyázva, ne törjük össze! Ha elkevertük, hozzáadagoljuk a lisztet és a benne elkevert sütőport. A sütőpor nem szükséges, mert ha keményre vertük a tojások fehérjét, már attól szépen megsül.
  4. Kikent, lisztezett formába töltjük. Jelen esetben 24 cm-es tortaformába.
  5. Az előmelegített sütőbe tesszük, 180°C-on 25-30 percig tűpróbáig sütjük.
  6. Elkészítjük a krémet. A tejfölt elkeverjük a kétféle cukorral. Belecsavarjuk a citrom levét, és hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a citromos krémet. Hűtőbe tesszük.
  7. Ha a piskóta kihűlt, 2 vagy 3 egyforma részre vágjuk. A krémmel megtöltjük. Kicsit betesszük még a hűtőbe, hogy jól összeálljon a torta (kb. 30 perc).
  8. A tortát tetszés szerint vonjuk be a maradék krémmel. Díszítése egyéni fantázia alapján. Gyümölcs, cukorka, kész virágok stb.
  9. Kellemes sütögetést!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 21 998
elküldve: 7
receptkönyvben: 59
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsika

Mióta szakács: 2013.10.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes citromos torta, citromtorta, torta citromos krémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Suzy1990
Suzy1990 Mon, 2014-07-07 12:10

Megsütöttük anyuval a tortát 2x. Nagyon finom lett! Köszönjük szépen a receptet! :)

tuncsi77
tuncsi77 Sat, 2014-06-21 22:19

Én piskótát kizárólag sütőpor nélkül sütök!Könnyű,légies.Így tanultam a vendéglátó ipari iskolában! :-)

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2013-11-07 14:52

Nagyon szép,és ízletes torta,de én nem vagyok híve a mesterséges ízesítőknek.A piskóta megsül valóban sütőpor nélkül is,de nem ajánlatos,mert nem lessz olyan a szerkezete a tésztának, más szóval könnyű légies.Ezt tanultam a sőiparban.

464
tojás 8 db
finomliszt 20 dkg
cukor 16 dkg
sütőpor 1 teáskanál
növényi habtejszín 5 dl
tejföl 5 dl
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 6 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag