r
Nosalty Logó

Citromkrémes torta Marcsikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsika
Citromkrémes torta Marcsikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

Összesen 4661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    250.6 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3515 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.2 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2011 micro
Összesen 4661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A citromkrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt kapcsoljuk be180°C-ra!
  2. Elkezdhetjük a piskóta elkészítését. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját egy nagy tálban simára keverjük kézzel. A fehérjében ne legyen semmi, mert nem verődik fel rendesen. Elkezdjük felverni, amikor habosodnikezd, hozzáadagoljuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Akkor jó, ha megáll a habverőn.
  3. A kész habot a sárgához keverjük lapos keverőkanállal, félkör alakban. Vigyázva, ne törjük össze! Ha elkevertük, hozzáadagoljuka lisztet és a benne elkevert sütőport. A sütőpor nem szükséges, mert ha keményre vertük a tojások fehérjét, már attól szépen megsül.
  4. Kikent, lisztezett formába töltjük. Jelen esetben 24 cm-es tortaformába.
  5. Az előmelegített sütőbe tesszük, 180°C-on 25-30 percig tűpróbáig sütjük.
  6. Elkészítjük a krémet. A tejfölt elkeverjük a kétféle cukorral. Belecsavarjuk a citrom levét, és hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a citromos krémet. Hűtőbe tesszük.
  7. Ha a piskóta kihűlt, 2 vagy3 egyforma részre vágjuk. A krémmel megtöltjük. Kicsit betesszük még a hűtőbe, hogy jól összeálljon a torta (kb. 30 perc).
  8. A tortát tetszés szerint vonjuk be a maradék krémmel. Díszítése egyéni fantázia alapján. Gyümölcs, cukorka, kész virágokstb.
  9. Kellemes sütögetést!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29003
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsika 1 recept

Saját szülinapomra készítettem a család örömére!:)

Hozzávalók

A piskótához

A citromkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...