Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta Lakatos Márktól

Citromtorta Lakatos Márktól
Citromtorta Lakatos Márktól
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ellenállhatatlanul finom és pofonegyszerű citromos pite, ami ugyanúgy megállja a helyét a karácsonyi asztalon, mint a nyári hőségben.

hozzávalók / 4 adag

Pitealap

Lemon curd

Tejszínhab

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromokat megmossuk, héját lereszeljük (fehér ne menjen bele). Az aprított kekszet egy serpenyőben pirítsuk meg, aprítógépben keverjük össze a vajjal és a citromhéjjal, és nyomkodjuk a kivehető piteformaforma aljára.
  2. Majd tegyük be hűtőbe pár órára, vagy 20-30 percre mélyhűtőbe, hogy megdermedjen.
  3. A kifacsart citromlevet a cukorral és tojással habosra keverjük, vízgőz felett melegítjük, amikor lekerül a gőzről, a szobahőmérsékletű vajat hozzákeverjük.
  4. Kivesszük a hűtőből a pitealapot, és ráöntjük a citrom curdöt, majd végső díszítésként habzsákba töltött tejszínnel kis csillagokat nyomunk az egész torta tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 3 644
elküldve: 3
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
20 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1346
zabkeksz 200 g
vaj 130 g
citromhéj 3 citromból nyert
citromlé 3 citromból nyert
tojássárgája 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 15 dkg
vaj 15 dkg
habtejszín 5 dl
vanília 1 db
porcukor 5 ek