r
Nosalty Logó

Citromos-vajas bárányborda olaszos körettel

Mercedes
Citromos-vajas bárányborda olaszos körettel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Páchoz

Továbbá

111
Kalória
1.2g
Fehérje
4.7g
Szénhidrát
10.3g
Zsír
52.8g
Víz
26.9g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Páchoz

Továbbá

Összesen 111 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Páchoz

Továbbá

Összesen 442 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Páchoz

Továbbá

Összesen 104 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 111 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    461 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2512 micro
Összesen 442 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Páchoz

  1. A pácot elkészítjük, a húst megborsozzuk, majd belehelyezzük a pácba, és 1 napot hűtőben érleljük, ezalatt négyszer-ötször megforgatjuk.
  2. A húst kiszedegetjük, majd megsózzuk, még egyszer megborsozzuk.
  3. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd a báránybordák mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
  4. A pácban maradt újhagymát, fokhagymát is mellédobálhatjuk, vigyázva, hogy a fokhagyma meg ne égjen.
  5. A kettévágott koktélparadicsomokat is megfuttatjuk.
  6. A legvégén hozzáadjuk a vajat és a citrom levét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p

Ez a recept a szakács Bátyámat illeti igazából, de annyira finom volt, hogy muszáj volt feltennem ide. A fotós viszont 100%-ban én voltam.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek