r
Nosalty Logó

Citromos-ricottás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hena
Citromos-ricottás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 5436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    373.7 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    969 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4497.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1845 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2538 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 5436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

  • 10 dkg narancs (vagy bármilyen sárga húsú gyümölcs, vagy aszalt gyümölcs)

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A finomra darált puszedlit keverjük össze a vajjal és nyomkodjuk egy tortaforma aljára (nekem a 26 cm-s formában kb. 0,5 cm vastag lett, de nem is kell több, mert nagyon édes). Rakjuk a hűtőbe kb. 30 percre.
  2. A vizet melegítsük langyosra, majd rakjuk bele a zselatint. Folyamatos kevergetés mellett forrásig főzzük, hagyjuk hűlni, amíg a krém többi része elkészül.
  3. A mascarponét, ricottát, porcukrot, citromlevet, citromhéjat krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a zselatint, tovább keverjük, végül óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot.
  4. A krémet beletöltjük a tortaformába, a tetejét - amennyire lehetséges - elsimítjuk.Kb. 8 órára a hűtőbe rakjuk. (Ha díszítésként aszalt gyümölcsöt választottunk, áztassuk be ugyanennyi időre. Most kaptam a tippet, hogy narancslében áztassam a gyümölcsöket, nagyon jó is lett vörös áfonyával!)
  5. A narancslevet és a cukrot langyosra melegítjük. Belerakjuk a zselatint és forrásig melegítjük tovább. A tortára rászórjuk a gyümölcsöt, majd a langyos zselatint ráöntjük (tipp: evőkanálra öntjük és onnan folyatjuk tovább, így nem zavarja fel a krémet). Berakjuk a hűtőbe, kb. 20 perc múlva, amint a zselé megszilárdult, fogyaszthatjuk!
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26095
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Ajánló

A kellően finom, lágy ricotta a megfelelő, mert a túrósabb állagúból apró morzsák "felszállnak" a zselébe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a Women's Weekly sajttortás könyvében (Cheesecakes) találtam és apró módosítással, a könyv beszerzése után pár nappal el is készítettem (sajttorta rajongóknak nagyon ajánlom a könyvet, sütős és sütés nélküli zseniális sütik vannak benne! Angol nyelvű a kiadvány).  A  zselétől nagyon féltem, mert korábban még sosem sikerült tökéletesen, de az étkezési zselatin - melyet a receptben írtak - a tortazselé helyett nagyon bevált. A sütiről elmond mindent, hogy a morzsákért veszekedni kellett... :)

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!