Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán sajttorta - castella torta

Japán sajttorta - castella torta
Japán sajttorta - castella torta
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon könnyű a tésztája és nem túl édes. Bármilyen alkalomra elkészíthető.

hozzávalók / 10 adag

Torta

Gyümölcsszósz

ajánlat

Óvatosan fordítsuk meg, mikor ki akarjuk venni a formából. Nagyon törékeny a teteje. Ezért is kell hagyni a sütőben hűlni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta

  1. Egy hőállótálban, forrásban levő víz felett olvasszuk fel a vajat, a krémsajtot és a tejet. Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a lisztet, a kukoricakeményítőt, a citromlevet és a tojássárgákat. Keverjük csomómentesre.
  2. Verjük fel a tojásfehérjét a cukorral, csipet sóval keményre.
  3. 1/3 habot keverjünk hozzá a tésztához az edény faláról körkörös mozdulatokkal óvatosan, nehogy összetörjön a hab. Ha eldolgoztuk, hozzáadhatjuk a 2/3 habot.
  4. Kapcsos tortaformát alufóliával alulról becsomagoljuk, hogy sütéskor nehogy belemenjen a víz. Öntsük bele a masszát a sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ha lehet, a papír legyen pár centivel magasabb a forma falánál.
  5. Párszor ejtsük le az asztalra, hogy a levegőt kiengedje.
  6. Helyezzük egy magasabb falú tepsibe a tortaformát, és a már előmelegített sütőbe helyezzük be, majd öntsünk forró vizet alá.
  7. Süssük 20 percig 160 fokon, majd kb. 60-80 percet 140 C-on. Mikor aranybarna a teteje, vegyük ki a vízből, de még tegyük vissza a sütőbe, résnyire hagyjuk az ajtaját nyitva, kb. 30 percig.
  8. Vegyük ki a formából egy tálra. Szórjunk porcukrot a tetejére.
  9. Szeleteljük!

Gyümölcsszósz

  1. Főzzük 5-10 percig a málnát és az áfonyát külön fele-fele cukorral és egy kevés vízzel.
  2. Szitán szűrjük le egy kisebb edénybe.
  3. Ízlés szerint csurgathatunk a tortaszeletekre.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 756
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Juditsindania

Mióta szakács: 2018.01.10.
6 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyha: japán
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Castella cake Japanese cheesecake Japanese spongecake

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Melcset
Melcset Mon, 2018-06-11 22:04

A recept tökéletes, a torta nagyon finom, de igazából semmi különleges. Olyan, mint egy lágy joghurtos, szaftos sütemény.

297
vaj 50 g
krémsajt 250 g
tej 100 ml
finomliszt 60 g
kukoricakeményítő 20 g
citromlé 2 teáskanál
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 10 db
cukor 140 g
1 csipet
porcukor 1 csapott ek
málna 20 dkg
áfonya 20 dkg
cukor 60 g
víz 1 dl