Mézes puszedli

Mézes puszedli

Leírás

A mézes puszedli egy puha, mézes sütemény. Fogyaszthatjuk magában vagy felhasználhatjuk sütemények, édességek alapanyagaként. Számtalan előre elkészített változatát találhatjuk meg a boltok polcain, illetve magunk is sokféle mézes puszedlit készíthetünk otthon. Alapvető összetevői: liszt, cukor, méz, tojás, szódabikarbóna. Készíthetjük tojásfehérje habbal a tetején, csokoládémázzal, töltelék nélkül, illetve megtöltve különböző aszalt gyümölcsökkel vagy éppen marcipánnal. A fűszerezést is variálhatjuk, általában alapfűszere a fajéj, de ízlés szerint adhatunk hozzá más fűszereket is, mint például gyömbért vagy szegfűszeget, de a vásárolhatunk előre elkészített fűszerkeveréket is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Mézes puszedli

fehérjetartalom

3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

77 g

víztartalom

0 g

gramm mézes puszedli?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...