Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-citromos pulykamell

Joghurtos-citromos pulykamell
Joghurtos-citromos pulykamell
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nővérem csinált ehhez hasonlót régebben. Egyszer megkívántam, így elkészítettem a saját verziómat.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Mi sült krumplit szoktunk hozzá enni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajat hevítünk, és a vékonyra felszeletelt fokhagymát beledobjuk. Mikor már illatozik, hozzáadjuk a felcsíkozott husit is, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A joghurtba belefacsarjuk a citromlevet és elkeverjük.
  3. Miután a hús megpirult, ráöntjük a citromos joghurtot és alacsony hőfokon tovább rotyogtatjuk, amíg kicsit besűrűsödik. És kész is!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 904
elküldve: 4
receptkönyvben: 74
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Békuci

Mióta szakács: 2012.09.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

görög joghurtos-citromos pulyka, joghurtos pulyka, citromos pulykamell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2013-06-25 12:49

Kedves Békuci! Már kétszer elkészítettem ezt az étel, nagy sikere volt. Finom, és nagyon gyors.Köszönöm. vmzsuzsa

Békuci
Békuci / Békuci Wed, 2013-06-26 10:34

Kedves vmzsuzsa! Nagyon örülök, hogy sikered volt és köszönöm a pozitív visszajelzést, mert ez nekem külön nagy szó, hiszen még csak kezdőnek mondanám magam a konyhában. :)

533
pulykamell 80 dkg
görög joghurt 250 ml
citromlé 1 fél citromból nyert
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek