r
Nosalty Logó

Vajas-citromos csirkecombok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Vajas-citromos csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3665 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1675.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1168 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2426 micro
Összesen 917 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    308.8 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6701 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2214 mg
  • Nátrium
    2697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1801 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4673 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9703 micro
Összesen 3665 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat sóval, borssal és pirospaprikával befűszerezzük.
  2. Egy serpenyőben felolvasztunk két evőkanál vajat (tehát még nem kell az összes), és felhevítjük. Ha már elég forró, akkor bőrös felükkel lefelé beletesszük a combokat, majd két-három percig sütjük mindkét oldalát, amíg meg nem barnul. Kivesszük a combokat, félretesszük.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe, amiben a csirke sült, beletesszük a maradék vajat, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet és belereszeljük a citromhéjat. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral.
  4. Amint elpárolgott az alkohol, hozzáadjuk az alaplevet, a tejszínt, és belereszeljük a sajtot. Néhány percig hagyjuk forrni, hogy a sajt elolvadjon és összeérjenek az ízek.
  5. Beletesszük a spenótot, és beleforgatjuk a szószba, majd megvárjuk, hogy kicsit összeessen. Az egészet egy hőálló tálba öntjük, és visszatesszük a szószhoz a combokat.
  6. Lefedve, 180 fokra melegített sütőbe tesszük 25-30 percre. Szinte bármilyen körettel tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 807
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 41672
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Damn Delicious-ről van a recept, ami egyik este volt a vacsink. Annyira ízlett, hogy muszáj volt újra elkészítenem, hogy le is tudjam fotózni, mert érdemes ezt a receptet továbbadni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?