Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas-citromos csirkecombok

Vajas-citromos csirkecombok
Vajas-citromos csirkecombok
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Damn Delicious-ről van a recept, ami egyik este volt a vacsink. Annyira ízlett, hogy muszáj volt újra elkészítenem, hogy le is tudjam fotózni, mert érdemes ezt a receptet továbbadni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat sóval, borssal és pirospaprikával befűszerezzük.
  2. Egy serpenyőben felolvasztunk két evőkanál vajat (tehát még nem kell az összes), és felhevítjük. Ha már elég forró, akkor bőrös felükkel lefelé beletesszük a combokat, majd két-három percig sütjük mindkét oldalát, amíg meg nem barnul. Kivesszük a combokat, félretesszük.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe, amiben a csirke sült, beletesszük a maradék vajat, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet és belereszeljük a citromhéjat. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral.
  4. Amint elpárolgott az alkohol, hozzáadjuk az alaplevet, a tejszínt, és belereszeljük a sajtot. Néhány percig hagyjuk forrni, hogy a sajt elolvadjon és összeérjenek az ízek.
  5. Beletesszük a spenótot, és beleforgatjuk a szószba, majd megvárjuk, hogy kicsit összeessen. Az egészet egy hőálló tálba öntjük, és visszatesszük a szószhoz a combokat.
  6. Lefedve, 180 fokra melegített sütőbe tesszük 25-30 percre. Szinte bármilyen körettel tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 24 293
elküldve: 16
receptkönyvben: 602
elkészítve: 34/34
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirkecombok, fűszeres csirkeragu

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

belzi
belzi Tue, 2018-07-17 19:19

Kedves Dávid!Elkészítettem, naaagyon finom lett, mindenkinek ajánlom, megéri elkészíteni!Köszi a receptet! Üdv:Belzi

912
csirke felsőcomb 8 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
vaj 120 g
fokhagyma 2 gerezd
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 150 ml
fehérbor 1 dl
pecorino sajt 90 g
kakukkfű 4 szál
csirke alaplé 2.5 dl
spenót 10 dkg