
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
1 db csirke
-
50 dkg burgonya
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
3 db újhagyma
-
2 db citrom
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 kk borsikafű
-
1 csipet bors
-
só ízlés szerint
966
Kalória
53.8g
Fehérje
23.8g
Szénhidrátok
73.2g
Zsír
331.1g
Víz
204g
Koleszterin
4.4g
Rost
2.9g
Cukor
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
966
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3863
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
136
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 73.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 905.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 331.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
966
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.1 g
Zsír
-
Összesen 292.6 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3621.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1905 mg
-
Nátrium 814 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 1324.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 533 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 218 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 373 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 714 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 999 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1936 micro
Összesen
3863
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
136
kcal
Elkészítés
- A csirkét darabjaira vágjuk, megmossuk és száradni hagyjuk.
- Meghámozzuk a krumplikat, vastagabb cikkekre vágjuk, a zöldhagymát is megtisztítjuk, 3-4 cm-es hosszúságúra vágjuk.
- A citromokat megmossuk, negyedeljük.
- 1 dl olajban elkeverjük a a fűszereket és bedörzsöljük vele a húsokat, amiket egy tűzálló tálba helyezünk.
- A krumpliszeletekethelyezünk a húsok köré, locsoljuk meg kevés olajjal.
- 200 fokra hevített sütőbe tegyük be sülni, 35 perc után tegyük rá a zöldhagymát és a negyedelt citromokat.
- A krumplikat közben, kb. 10 percenként forgassuk meg, hogy minden oldaluk szép pirosra süljön. A krumplit ízlés szerint sózzuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
Ezt a kaját már készítettem, akkor is nagyon ízlett. Most újból eszembe jutott és megoldottam egyszerűen és hamar az ebédet. Ugyanez természetesen megoldható csak csirkecombokkal is, vagy éppen olyan csirkerészekkel, amiket szeretünk.