r
Nosalty Logó

Csirke krumplival és citrommal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kattika
Csirke krumplival és citrommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 966 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3863 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 966 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.1 g

Zsír

  • Összesen
    292.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3621.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 3863 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét darabjaira vágjuk, megmossuk és száradni hagyjuk.
  2. Meghámozzuk a krumplikat, vastagabb cikkekre vágjuk, a zöldhagymát is megtisztítjuk, 3-4 cm-es hosszúságúra vágjuk.
  3. A citromokat megmossuk, negyedeljük.
  4. 1 dl olajban elkeverjük a a fűszereket és bedörzsöljük vele a húsokat, amiket egy tűzálló tálba helyezünk.
  5. A krumpliszeletekethelyezünk a húsok köré, locsoljuk meg kevés olajjal.
  6. 200 fokra hevített sütőbe tegyük be sülni, 35 perc után tegyük rá a zöldhagymát és a negyedelt citromokat.
  7. A krumplikat közben, kb. 10 percenként forgassuk meg, hogy minden oldaluk szép pirosra süljön. A krumplit ízlés szerint sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1374
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirke krumplival és citrommal
Kattika 126 recept

Ezt a kaját már készítettem, akkor is nagyon ízlett. Most újból eszembe jutott és megoldottam egyszerűen és hamar az ebédet. Ugyanez természetesen megoldható csak csirkecombokkal is, vagy éppen olyan csirkerészekkel, amiket szeretünk.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszönjük a receptet, szuper friss, tavaszi ízek, fincsi ebéd készült bel?le! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.