Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-narancsos habos süti

Citromos-narancsos habos süti
Citromos-narancsos habos süti
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a hűvös időben sok teát iszunk, friss citrommal. Így mindig van itthon 2-3 citrom. Ezért kapóra jött ez a recept.:-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az összes hozzávalót jól összedolgozzuk.
  2. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és 180°-os előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba!
  3. A kihűlt sütinek a közepét kivájjuk úgy, hogy maradjon alja és kb. 1 cm pereme.
  4. A krémhez lereszeljük a citromok héját, majd kifacsarjuk a narancs és a 2 citrom levét.
  5. Tojássárgákat és az egész tojást a kétféle cukorral fehéredésig verjük.
  6. Hozzáadjuk a keményítőt, majd gyümölcsök levét és a reszelt héját (a lének 2 dl-nek kell lenni, ha a gyümölcsök nem adják ki azt a mennyiséget, akkor vízzel kipótoljuk).
  7. Melegítsük lassan a krémet, folyamatosan kevergetve (hamar leég) sűrűsödésig, ekkor elkeverjük el benne a vajat.
  8. A citromos krémet beletöltjük a sütemény kivájt belsejébe.
  9. A habhoz a fehérjéket elektromos habverővel verjük habosra, de ne legyen kemény, ekkor kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Minden kanál után verjük a habot 1-2 percig, míg a hab fényes, kemény nem lesz.
  10. A végén belekeverjük a keményítőt is.
  11. Rákanalazzuk a habot a tortára, kis halmokba.
  12. 160°-on előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  13. A sütőben hagyjuk kihűlni, majd szeletelés előtt legalább fél órára kerüljön hűtőbe.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 759
elküldve: 11
receptkönyvben: 145
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos süti, citromos habos sütemény, kakaós piskóta citromos-narancsos habos krémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Avelina
Avelina Fri, 2013-07-26 13:29

Kedves Alkonyat!
Olyan kérdésem lenne, hogy jól értelmezem, hogy a kivájt sütirészt nem dolgozza fel a recept? Finomnak tűnik nagyon, szerintem meg is lesz csinálva hamarosan, csak nekem olyan fura, hogy azzal nem kell semmit sem kezdeni.
Várom a válaszod, üdv: Avelina

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2013-07-26 13:51

Kedves Avelina!
Igen, jól értelmezed, azt a sütibe nem kell felhasználni. Én abból csináltam egy egyszerűsített somlóit sajnáltam volna kidobni. :-)
Remélem nektek is ízleni fog.
Ha van még kérdésed nyugodtan kérdezz!
Szép napot.
Üdv: Alkonyat

525
finomliszt 23 dkg
vaj 14 dkg
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
tej 1.3 dl
1 csipet
sütőpor 1 tk
citrom 2 db
narancslé 1 narancsból nyert
tojássárgája 3 db
tojás 1 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étkezési keményítő 1 evőkanál
vaj 6 dkg
tojásfehérje 3 db
porcukor 15 dkg
étkezési keményítő 1 csapott ek