r
Nosalty Logó

Citromos-narancsos habos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Citromos-narancsos habos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.5 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1797 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 4192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az összes hozzávalót jól összedolgozzuk.
  2. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és 180°-os előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba!
  3. A kihűlt sütinek a közepét kivájjuk úgy, hogy maradjon alja és kb. 1 cm pereme.
  4. A krémhez lereszeljük a citromok héját, majd kifacsarjuk a narancs és a 2 citrom levét.
  5. Tojássárgákat és az egész tojást a kétféle cukorral fehéredésig verjük.
  6. Hozzáadjuk a keményítőt, majd gyümölcsök levét és a reszelt héját (a lének 2 dl-nek kell lenni, ha a gyümölcsök nem adják ki azt a mennyiséget, akkor vízzel kipótoljuk).
  7. Melegítsük lassan a krémet, folyamatosan kevergetve (hamar leég) sűrűsödésig, ekkor elkeverjük el benne a vajat.
  8. A citromos krémet beletöltjük a sütemény kivájt belsejébe.
  9. A habhoz a fehérjéket elektromos habverővel verjük habosra, de ne legyen kemény, ekkor kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Minden kanál után verjük a habot 1-2 percig, míg a hab fényes, kemény nem lesz.
  10. A végén belekeverjük a keményítőt is.
  11. Rákanalazzuk a habot a tortára, kis halmokba.
  12. 160°-on előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  13. A sütőben hagyjuk kihűlni, majd szeletelés előtt legalább fél órára kerüljön hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9336
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos-narancsos habos süti
Alkonyat 83 recept

Ebben a hűvös időben sok teát iszunk, friss citrommal. Így mindig van itthon 2-3 citrom. Ezért kapóra jött ez a recept.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek