Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeg szelet

Részeg szelet
Részeg szelet
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiaim kedvence. Csak szülinapjukra és karácsonyra ígérem be, mert elég munkás:). De nagyon finom! És egyébként is... ez nálunk "AZ ÜNNEPI" süti. Nem lehet csak úgy szíre-szóra bevetni, nehogy megunják:).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojásból és a többi tésztához valóból kakaós piskótát sütünk a szokásos módon.
  2. A tejet elkeverjük a liszttel, tojássárgájával és a vaníliás cukorral, és sűrű krémet főzünk belőle. 
  3. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, sárga, főzött krémet kis adagokban hozzákeverjük.
  4. A kész krémet felvisszük a piskótára, és hideg helyre tesszük.
  5. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és egy pontosan illeszkedő tállal lefedjük. Ebben fogjuk a fehérjét felverni a lobogó víz fölött! (Én kicsit géppel elkezdem, és úgy folytatom a gőz fölött, így hamarabb kész lesz.)
  6. Ha a tojáshab megkeménykedett, és lehűlt langyosra, rákenhetjük a sárga krém tetejére. (Az előírt cukormennyiség fontos, mert ha kevesebbel akarjuk, nem lesz jó kemény a habunk.)
  7. A 6 tojás fehérjét 20 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Ha kihűlt, rákenjük a sárga krémre, és megszórjuk egyenletesen 1 csomag csokidarával.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 53 333
elküldve: 3
receptkönyvben: 669
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémes kakaós piskóta, habos-krémes kakaószelet

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsanitusz
Zsanitusz Mon, 2011-05-30 15:06

Kedves tekovacs!

Megcsinaltam a sutit es isteni finom lett. :) Koszi a receptet.

tekovacs
tekovacs / tekovacs Tue, 2011-03-29 08:00

Köszönöm! Hát ennek örülök és ezen felbuzdulva hamarosan felteszek még egy habos sütit, amit eleddig nem találtam itt. (persze lehet, hogy van) Csak idő és egy "nyugodt" hétvége kérdése:))
Emi

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-03-29 05:30

Kedves Tekovacs!
Tiéd lett 2011. március 28. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Clear
Clear Mon, 2011-03-28 19:31

 
Nálunk is régi recept ez - a nevét valóban a tésztába kerülő egy evőkanál bor miatt kapta.

És megjegyzés a recepthez: kevesebb cukorral is működik a hab, megfelelő időzítés és hőfok kérdése. Macerás, könnyen el lehet rontani, de nem lehetetlen.

tekovacs
tekovacs / tekovacs Mon, 2011-03-28 19:11

Nálunk is mindenki kedvence! Nem tudom miért ez a neve, így kaptam egy kedves ismerőstől. De hogy nagyon finom, azt garantálhatom:))

Janeway
Janeway Mon, 2011-03-28 18:24

elnézést, hogy én válaszolok: de én is régóta sütöm ezt a sütit, és a tésztájába 1 evőkanál fehérbor kell, legalábbis az én receptem alapján. gondolom innen a név:-)) amúgy ez a süti családom kedvence, mindenkinek meleg szívvel ajánlom. üdv: Kati

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-03-28 16:51

Kedves tekovács!
Miről kapta ez a finom süti a nevét? Kerestem benne azt az anyagot, amit a részegséggel össze tudnék kapcsolni, de nem találtam! Így is tetszik ezért elmentettem! Köszönöm neked. O-né Anci

702
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 kk
tej 3 dl
vaníliás cukor 2 csomag
rétesliszt 3 evőkanál
tojássárgája 6 db
margarin 25 dkg
porcukor 12 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
tojásfehérje 6 db
cukor 20 dkg
csokoládédara 10 dkg