Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos málnás süti

Habos málnás süti
Habos málnás süti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám először almával készítette ezt a fincsi sütit (megjegyzem, úgy is finom), de Anyu egyszer úgy gondolta, miért ne lehetne fagyasztott málnával is finom. Azóta teljesen áttértünk a málnás változatra, mert mindenkinek így ízlik jobban.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Közben kimérjük a lisztet és a keményítőt, egybeszitálhatjuk őket.
  4. Hozzákeverjük a liszthez a sütőport és a fahéjat.
  5. A lisztes keveréket a vajas masszához keverjük, tejjel lazíthatjuk. Ha nem elég laza, több tejet is lehet hozzáadni.
  6. Zsírozott, lisztezett tepsibe kenjük (gáztepsi), a tetejére rengeteg málnát szórunk, szinte ne látszódjék a tészta, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  7. A habhoz a tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliás cukorral nagyon keményre felverjük. Ha a süti megsült, a tetejére kenjük. 150 fokra és felső sütésre állítjuk a sütőt, és a habot már csak rászárítjuk a tetejére (én egy picit nyitva hagyom a sütőajtót, fakanállal kitámasztva). Akkor jó a hab, ha már meg lehet kocogtatni, de belül még puha.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 797
elküldve: 0
receptkönyvben: 110
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófóka

Mióta szakács: 2010.09.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás sütemény, sült habos málnás pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mse_hr
mse_hr Sun, 2011-08-28 17:35

A málnát fagyasztva kell a tetejére rakni vagy elötte ki kell olvasztani? Nagyon guszta egyébként :)

kitike
Kitike / kitike Sat, 2011-08-27 20:36

Hú, ez nagyon finom lehet! Anyukám szamócával (eperrel) csinál hasonlót. Szerintem is jobb ehhez a karakteresebb ízű gyümölcs! Ügyes vagy!

1112
vaj 200 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
tojássárgája 3 db
tej 0.5 dl
finomliszt 230 g
étkezési keményítő 50 g
fahéj 0 ízlés szerint
málna 20 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojásfehérje 3 db
porcukor 250 g
vaníliás cukor 1 csomag