Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos lazac gombás tengergyümölcsei raguval

Citromos lazac gombás tengergyümölcsei raguval
Citromos lazac gombás tengergyümölcsei raguval
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán csak a tengeri halakat szeretjük, az édesvízieket nem nagyon (pedig a férjem nagy ho-ho-ho horgász). Megpróbálom mindig a maximumot kihozni ebből a húsféléből is. Elkészíthető más tengeri halfiléből is (kivéve pangasius - az nagyon nem jó), nem fontos lazacból... én az "egyszer élünk" után szabadon, most lazacból csináltam... nem bántam meg!
A recept forrása egy régebbi Príma Konyha Magazin szám.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat kb. 8 szeletbe vágjuk, sóval, borssal, halfűszerrel bedörzsöljük, a citrom levével meglocsoljuk, és egy csipet kaporral megszórjuk. 1-2 órára letakarva hűtőbe tesszük.
  2. A lilahagymát és a gombát megtisztítjuk, a hagymát vékony karikákra, a gombát csinos kis cikkekre vágjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, és a hagymát megfuttatjuk benne, majd hozzáadjuk a gombát, és egy kicsit megpirítjuk (kb. 5 perc). Csipet sót és borsot adunk hozzá, és ételízesítővel megszórjuk. 1 deci vizet öntünk rá, és 2-3 percig főzzük.
  3. Közben hozzáadjuk a tengergyümölcseit, és kb. 2 perc alatt összerottyantjuk . A tejszínnel simára keverjük a lisztet vagy étkezési keményítőt, és hozzáöntjük a raguhoz. Kb. 1 percig kevergetve főzzük, ezalatt a leve mártás sűrűségű lesz.
  4. Serpenyőben a vaj másik felét kissé felforrósítjuk, és oldalanként kb. 3-3 percig sütjük benne a halszeleteket. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk, a raguval körülöntjük.
  5. Párolt rizs illik hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 854
elküldve: 5
receptkönyvben: 116
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás lazac tengergyümölcsei mártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krityó
Krityó / Krityó Sun, 2011-10-23 09:13

Szia Csorbusz!

Örülök, hogy ízlett! Azóta már megcsináltam tőkehalfilével is, és úgy sem rossz :P

533
lazac 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
hal fűszerkeverék 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
kapor 1 csipet
lila hagyma 1 kis db
gomba 20 dkg
vaj 10 dkg
kagyló 25 dkg
habtejszín 2 dl
étkezési keményítő 2 kk