Lazac újhagymás-tejszínes mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
828
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1656
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1124.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 365 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 691 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 687 micro
-
K vitamin: 349 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 598 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1884 micro
Összesen
828
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 139 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 557 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2248.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1103 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 730 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1381 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 1374 micro
-
K vitamin: 698 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 1195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2224 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3767 micro
Összesen
1656
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
138
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A halat megmossuk, szárazra itatjuk, meglocsoljuk a citromlével, és kb. 15 percet hagyjuk állni.
- Az újhagymát, megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk.
- A vaj felét egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymagyűrűket, kb. 3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, kb. 3-5 percig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
- Egy serpenyőben a maradék vajat felforrósítjuk. A filéket sóval, borssal fűszerezzük, a serpenyőbe tesszük, és alacsony hőmérsékleten oldalanként 4-5 percig dinszteljük.
- A mártást a filék köré öntjük, és felmelegítjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1067
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 241
- Össznézettség: 332015
- Feltöltés dátuma: 2017. január 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egyszerű, gyors és finom. A mártást ízesíthetjük egy kis citromlével is.