Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac újhagymás-tejszínes mártással

Lazac újhagymás-tejszínes mártással
Lazac újhagymás-tejszínes mártással
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom. A mártást ízesíthetjük egy kis citromlével is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat megmossuk, szárazra itatjuk, meglocsoljuk a citromlével, és kb. 15 percet hagyjuk állni.
  2. Az újhagymát, megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk.
  3. A vaj felét egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymagyűrűket, kb. 3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, kb. 3-5 percig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Egy serpenyőben a maradék vajat felforrósítjuk. A filéket sóval, borssal fűszerezzük, a serpenyőbe tesszük, és alacsony hőmérsékleten oldalanként 4-5 percig dinszteljük.
  5. A mártást a filék köré öntjük, és felmelegítjük.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 68
össznézettség: 66 224
elküldve: 23
receptkönyvben: 314
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes lazac, citromos hal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

828
lazac 300 g
újhagyma 6 db
fokhagyma 1 gerezd
vaj 40 g
habtejszín 300 ml
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint