Nosalty Logó

Citromos borjúszelet parmezánmorzsás zöldbabbal és salátatekerccsel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ezen a képen: Citromos borjúszelet parmezánmorzsás zöldbabbal és salátatekerccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldbab parmezános morzsában sütve

Citromos borjúszelet

Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből

Összesen 526 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldbab parmezános morzsában sütve

Citromos borjúszelet

Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből

Összesen 2099 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldbab parmezános morzsában sütve

Citromos borjúszelet

Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből

Összesen 81 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1588 micro
  • β-karotin
    10181 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3197 micro
Összesen 526 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    210.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7975.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    2828 mg
  • Nátrium
    2657 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1907.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3895 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    705 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1012 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    6353 micro
  • β-karotin
    40723 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    12788 micro
Összesen 2099 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    247 micro
  • β-karotin
    1580 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Zöldbab parmezános morzsában sütve

Citromos borjúszelet

Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből

Elkészítés

Zöldbab parmezános morzsában sütve

  1. A zöldbabok végeit levágjuk, megmossuk.
  2. Lobogva forró sós vízbe dobjuk, 3 percet főzzük. Közben előmelegítjük a sütőt.
  3. A száraz kifliket nagyobb darabokra vágjuk, a parmezánt lereszeljük. Aprítógépben morzsára őröljük.
  4. Egy tálat kikenünk olívaolajjal, elrendezzük benne a zöldbabot. Tetejére rászórjuk az apróra vágott medvehagymát, majd a parmezános morzsát. Meglocsolgatjuk olívaolajjal.
  5. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, amíg a tetején a morzsa aranybarna színű lesz.

Citromos borjúszelet

  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben sütjük meg a szeleteket oldalanként 3-3 percig.
  3. Ha minden szelet hús megsült, a visszamaradt olajhoz hozzáöntünk egy pici alaplevet, egy citrom levét és pár gerezd citromot. Rövid ideig forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt, és ebbe tesszük vissza a hússzeleteket pihenni, amíg elkészítjük a salátatekercseket.
  4. Tálaláskor még citromlevet csurgatunk rá.

Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből

  1. A salátát, zöldségeket megmossuk. A répát, retket, uborkát külön tálkákba lereszeljük.
  2. A római saláta száras végét kicsit levágjuk, hogy könnyebb legyen feltekerni. Ráhalmozzuk vékonyan a reszelt zöldségeket, és egy kis csírát is teszünk bele.
  3. Feltekerjük, majd egy másik salátalevéllel is szorosan áttekerjük. Ha szükséges, fogpiszkálóval meg lehet tűzni.
  4. Tálaláskor a tekercset kettévágva szépen látszanak benne a zsenge zöldségek. Pár csepp olívaolajjal és málnaecettel ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2247
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 25.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, hiszen egészséges, cukormentes és a morzsát megfelelő módon helyettesítve még gluténmentes is lehet ez az étel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a recept jelképezi számomra a tavaszt. Friss, vitalizáló és nem utolsósorban nem túl költséges, és bárki számára könnyen beszerezhető alapanyagokból áll.

Hozzászólások

Hozzávalók

Zöldbab parmezános morzsában sütve

Citromos borjúszelet

Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

20 laktató egytálétel 1 órán belül

Kolbász, sonka, virsli, tejföl, sajt... Ezekkel mind-mind laktatóbbá és ízletesebbé tudjuk varázsolni ételeinket. Mellé egy kis zöldség vagy rizs/tarhonya, és kész is az ebéd!

Ennyibe kerül évente, ha kapszulás kávét iszol

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 148 kapszulás, automata és manuális kávéfőzőt tesztelt. Vizsgálták az elkészített kávé hőmérsékletét, az eszpresszó minőségét, az elkészítési időt, a tejhabosítást, az energiafogyasztást és a tisztítást. Emellett pedig megosztottak pár hasznos tippet is, hogyan spórolj a kávéfőzésen.