r
Nosalty Logó

Citromos borjúszelet parmezánmorzsás zöldbabbal és salátatekerccsel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Citromos borjúszelet parmezánmorzsás zöldbabbal és salátatekerccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldbab parmezános morzsában sütve

Citromos borjúszelet

Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből

Összesen 526 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldbab parmezános morzsában sütve

Citromos borjúszelet

Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből

Összesen 2099 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldbab parmezános morzsában sütve

Citromos borjúszelet

Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből

Összesen 81 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1588 micro
  • β-karotin
    10181 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3197 micro
Összesen 526 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    210.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7975.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    2828 mg
  • Nátrium
    2657 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1907.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3895 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    705 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1012 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    6353 micro
  • β-karotin
    40723 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    12788 micro
Összesen 2099 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    247 micro
  • β-karotin
    1580 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Zöldbab parmezános morzsában sütve

Citromos borjúszelet

Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből

Elkészítés

Zöldbab parmezános morzsában sütve

  1. A zöldbabok végeit levágjuk, megmossuk.
  2. Lobogva forró sós vízbe dobjuk, 3 percet főzzük. Közben előmelegítjük a sütőt.
  3. A száraz kifliket nagyobb darabokra vágjuk, a parmezánt lereszeljük. Aprítógépben morzsára őröljük.
  4. Egy tálat kikenünk olívaolajjal, elrendezzük benne a zöldbabot. Tetejére rászórjuk az apróra vágott medvehagymát, majd a parmezános morzsát. Meglocsolgatjuk olívaolajjal.
  5. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, amíg a tetején a morzsa aranybarna színű lesz.

Citromos borjúszelet

  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben sütjük meg a szeleteket oldalanként 3-3 percig.
  3. Ha minden szelet hús megsült, a visszamaradt olajhoz hozzáöntünk egy pici alaplevet, egy citrom levét és pár gerezd citromot. Rövid ideig forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt, és ebbe tesszük vissza a hússzeleteket pihenni, amíg elkészítjük a salátatekercseket.
  4. Tálaláskor még citromlevet csurgatunk rá.

Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből

  1. A salátát, zöldségeket megmossuk. A répát, retket, uborkát külön tálkákba lereszeljük.
  2. A római saláta száras végét kicsit levágjuk, hogy könnyebb legyen feltekerni. Ráhalmozzuk vékonyan a reszelt zöldségeket, és egy kis csírát is teszünk bele.
  3. Feltekerjük, majd egy másik salátalevéllel is szorosan áttekerjük. Ha szükséges, fogpiszkálóval meg lehet tűzni.
  4. Tálaláskor a tekercset kettévágva szépen látszanak benne a zsenge zöldségek. Pár csepp olívaolajjal és málnaecettel ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2490
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 25.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, hiszen egészséges, cukormentes és a morzsát megfelelő módon helyettesítve még gluténmentes is lehet ez az étel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a recept jelképezi számomra a tavaszt. Friss, vitalizáló és nem utolsósorban nem túl költséges, és bárki számára könnyen beszerezhető alapanyagokból áll.

Hozzávalók

Zöldbab parmezános morzsában sütve

Citromos borjúszelet

Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.