Lenmagcsíra

Lenmagcsíra

Leírás

A len évezredek óta ismert és használt haszon- ill. gyógynövény. A szárából nyert rostokat szövetkészítésre, magját pedig étkezési és gyógyászati célokra használták. A lenmagból nyert olaj nem csak táplálkozási célokra alkalmas, festékeket, lakkokat, ragasztókat is gyártanak belőle. A lenmag fogyasztása rendkívül egészséges, mivel igen nagy arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat, amelyek előállítására az emberi szervezet képtelen. A lenmagnak magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, kezelhetőek az ízületi gyulladások, serkenti az agyműködést. A lenmag csírája a fenti kedvező hatások mellett még bizonyítottan segíthet a rák elleni védekezésben is. Készítenek belőle olajat, étrendkiegészítő kapszulákat, de nyersen, salátákba keverve is fogyasztható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Lenmagcsíra

fehérjetartalom

3.81 g

zsírtartalom

2.327 g

szénhidráttartalom

3.6 g

víztartalom

90.07 g

Hány kalória

gramm

lenmagcsíra?

Top ásványi anyagok

Foszfor

113 mg

Kalcium

51 mg

Magnézium

44 mg

Nátrium

6 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.285 g

C vitamin

28.9 mg

Niacin - B3 vitamin

2.853 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.733 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.81 g

Zsír

telített zsírsav

0.767 g

egyszeresen telített zsírsav

0.419 g

többszörösen telített zsírsav

1.141 g

ásványi anyagok

Kalcium

51 mg

Vas

0.86 mg

Magnézium

44 mg

Foszfor

113 mg

Nátrium

6 mg

Cink

0.56 mg

Réz

0.12 mg

Mangán

0.26 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

víz

90.07 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.102 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.103 mg

Niacin - B3 vitamin

2.853 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.733 mg

Folát

95 µg

A vitamin

20 µg

C vitamin

28.9 mg

B6 vitamin

0.285 g

2 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek