r
Nosalty Logó

Citromos csirke mustáros zöldségnyárssal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Citromos csirke mustáros zöldségnyárssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Összesen 769 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Összesen 3073 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Összesen 101 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    629 micro
  • β-karotin
    2315 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 769 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    210 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4198.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1111 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2514 micro
  • β-karotin
    9259 micro
  • β-crypt
    949 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5420 micro
Összesen 3073 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Elkészítés

Húshoz

  1. A 8 db nyárspálcát 30 percre vízbe áztatjuk.
  2. A zöldségekkel kezdjük. Megtisztítjuk, megpucoljuk, feldaraboljuk őket. Majd az áztatott pálcákra húzzuk őket, hőálló tálba sorakoztatjuk.
  3. A szósz hozzávalóit összekeverjük, és megkenjük vele a zöldséges nyársakat.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. Amíg a zöldség sül, megtisztítjuk a combokat, sóval és borssal fűszerezzük.
  6. 3-4 evőkanál felforrósított olajban a felsőcombok mindkét oldalát megpirítjuk, majd a citrom levét ráfacsarva 20 percig fedővel lefedve pároljuk. Végül pirosra pirítjuk a husikat.
  7. A húshoz készítettem fokhagymás-tejfölös uborkasalátát - rengeteg fokhagymával!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2629
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Aki szereti a citromos húst, és egy könnyed mégis laktató ételre vágyik, az mindenképpen próbálja ki ezt a receptet. Ízlés szerint lehet hozzá rizst is tálalni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Na, végre valaki, aki nem sasliknak nevezi a süt?nyársat! (sas+lik...)

Törölt felhasználó

Nekem semmi bajom a saslik elnevezéssel sem, de egyszer?en a nyárs az nyárs :) A saslik elnevezés pedig olyan..., hát másra asszociálok bel?le :)

Hozzávalók

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek