r
Nosalty Logó

Cigányvajda babos tyúkja

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Cigányvajda babos tyúkja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1382 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5526 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 157 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1382 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300.7 g

Zsír

  • Összesen
    359.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5895.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    3488 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1532.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1386 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 5526 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész tyúkot feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd rozmaringgal megszórjuk, és lefedve hűtőbe tesszük.
  2. A gombát, a vöröshagymát, a szalonnát és a paradicsomot felkockázzuk.
  3. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát. Mikor kicsit megfonnyadt, hozzáadjuk a többi felkockázott alapanyagot, és egybepirítjuk. Hozzáadjuk a konzerv babot. (Ha szárazbabot használunk, akkor előtte sós vízben főzzük puhára.) Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízlés szerint ízesítjük. Ha túlzottan besűrűsödik, egy kevés vizet tegyünk hozzá.
  4. A tyúkdarabokat kevés olajon serpenyőben pirítsunk meg, majd letakarva, kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. Ha megpuhult, pirítsuk újra, míg szép színe lesz.
  5. Pucoljuk meg a burgonyát, majd vágjuk cikkekre. Sós vízben főzzük elő, majd olajon fokhagymával pirítsuk le, hogy egy kis színt kapjon.
  6. Tálaljuk ízlésesen.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2550
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évekkel ezelőtt édesanyám főzte ezt családi vacsorára, és végül elnyerte mindenki tetszését az étel. Igaz, csak akkor egyszer ettem ilyet, de hónapokon át gondolkodtam, hogy az egyszerű ételből, hogy lehetne még jobbat kihozni. Végül ez a recept lett belőle. Remélem, mindenkinek ízleni fog, aki elkészíti!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!