Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranybarna csirke - párolt zöldség és csőben sült burgonya

Aranybarna csirke - párolt zöldség és csőben sült burgonya
Aranybarna csirke - párolt zöldség és csőben sült burgonya
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Jamie Oliver 15 perces receptjei között találtam, de egy kicsit átdolgoztam, hogy a mi ízlésünknek megfelelő legyen. Remélem, másnak is ízleni fog :)

hozzávalók / 4 adag

Csirke

Párolt zöldség

Burgonya

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan szeleteljük.
  2. Egy evőkanál olívaolajjal egy hőálló tepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk (kis delikát is mehet, de akkor só nem szükséges), kicsit összeforgatjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, de csak nagyon alacsony hőfokra, hogy míg az étel többi részét előkészítjük kicsit, összeessen a hagyma.
  3. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzzük, de vigyázzunk, hogy ne essen szét. Ha kész, leöntjük róla a vizet, és összeforgatjuk a hagymával a tepsiben.
  4. Felöntjük 1 dl tejszínnel, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, most már magasabb hőfokon, kb 180 fokra.
  5. A póréhagymákat megmossuk, a felső réteget eltávolítjuk, a zöld részét is hasznosíthatjuk, ha szépnek találjuk. 1 ek olajjal fazékba tesszük, kicsit fonnyasztjuk, majd hozzárakjuk a borsót. (Pici vízzel felönthetjük.) Puhulásig főzzük.
  6. A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kicsit klopfoljuk, mintha rántott húshoz készülne.
  7. Egy sütőpapírt kiterítünk, rálocsolunk egy kis olívaolajat, megszórjuk sóval, borssal és egy kis rozmaringgal. Megforgatjuk a husikat a papíron, és 1 ek olajon aranybarnára pirítjuk.
  8. A bacont akár szeletenként, akár darabolva is a csirkéhez rakhatjuk.
  9. Ha a sajt szépen ráolvadt a hagymás-burgonyás keverékre, a borsó megfőtt és a husi is kész, tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 705
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gobi

Mióta szakács: 2015.02.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsós csirke, fűszeres burgonya, fűszeres csirke, tejszínes-sajtos burgonya, pórés zöldborsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

790
csirkemell filé 50 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
bacon 8 szelet
ételízesítő 1 kávéskanál
zöldborsó 450 g
póréhagyma 2 db
napraforgó olaj 1 ek
burgonya 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 dl
trappista sajt 20 dkg