r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jolán
Cigánypecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A cigánypecsenyéhez

A páchoz

A körethez

Összesen 1046 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A cigánypecsenyéhez

A páchoz

A körethez

Összesen 4179 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A cigánypecsenyéhez

A páchoz

A körethez

Összesen 149 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2676.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 1046 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.9 g

Zsír

  • Összesen
    281.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10707 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2500 mg
  • Nátrium
    6945 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1706.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 4179 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

A cigánypecsenyéhez

A páchoz

A körethez

Elkészítés

A cigánypecsenyéhez

  1. A fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük.
  2. A hús mindkét oldalát megkenjük a keverékkel (a maradékot félretesszük a tálaláshoz).
  3. A szalonnákat bevagdossuk, és lassú tűzön megsütjük.
  4. A serpenyőnkben jócskán lesz a szalonnából kisült zsír, ezen oldalanként 1-2 perc alatt, fedő nélkül átpirítjuk a fűszerezett hússzeleteket.
  5. Miután a 8 hússzeletet elősütöttük, újból a serpenyőbe helyezzük őket és kevés vizet alátéve, fedő alatt puhára pároljuk őket.
  6. Tálra tesszük, megkenjük a bekevert fűszerekkelés a kakastaréjra sütött szalonnákat ráhelyezzük.
  7. A körethez az alaposan megmosott és lesúrolt burgonyákat négyfele vágjuk és tálba tesszük. A fűszerekkel összekeverjük és tepsibe terítjük, majd lefedjük alufóliával.
  8. 220 C-on kb. 1 óra alatt, közben néha átkeverve megsütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 131
  • Össznézettség: 446159
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fiam nagyon szereti a cigánypecsenyét, így a neten talált recepteket figyelembevéve elkészítettem. Sikerült :-).

Hozzászólások (17)

Törölt felhasználó

Kedves Jolán! Finom-finom,de ez még mindig nem az "igazi" cigánypecsenye.Nekem legalábbis.Én is nagyon imádom,ezért is örültem a receptednek,de valami nem az igazi.Talán legközelebb kihagyom bel?le a mustárt és a chilit,kipróbálom úgy,hátha.... Amúgy tényleg finom,a köret is isteni,köszönöm a receptet! Üdv.:Anikó

Jolán

Szió Anikó ! Igaz, valóban nem az "igazi", hiszen abban még van lisztbe mártott sült hagyma karika is és még a husit lisztbe kell mártani....én kipróbáltam azt is, de állati macera és semmivel sem lett jobb. De természetesen mindenkinek saját ízlése szerint kell f?szerezni. Én mint ahogy írtam, több recept alapján készítettem el.......és hát a köret sem az igazi hozzá.....de nekünk nagyon bejött :-)))

Törölt felhasználó

nagyon nagyon finom ! Te vagy a legjobb !

Törölt felhasználó

Bravissimo! Köszi az upload-ért! Sokat-sokat!

Marika nagyi

Mi nagyon szeretjük a f?szeres dolgokat, és ez a cigány pecsenye is biztos bejönne. Meg fogom csináln i. Azt viszont nem értem, hogy mostanában miért írjátok olyan gyakran, hogy a krumplit héjastól sütitek meg? Ez nekem nem jött be. Valahogy nem tudom jó íz?en megenni, még az újkrumplitét sem. Lehet, hogy ez ízlés dolga. Falusi vagyok, magunk termeljük meg a krumplit és nem nagyon szeretem a földb?l kiszedett krumplinak a héját.

Jolán

Kedves Mária ! Ez valóban ízlés dolga. Nyugodtan hámozd le a krumplit, ha Neked úgy esik jól.....de van aki szereti héjastól megsütni....f?ként az újkrumplit :-) üdv. Jolán

Marika nagyi

Nem ítélkezni akarok azokon akik meg eszik a héját, én is megpróbáltam, de nem, ízlett. A cigánypecsenyéd valóban nagyon guszta. Tudjátok én már elég id?s vagyok és úgy veszem észre, hogy egyre különösebb is. Próbálom visszafogni magam, de hát ha valaki öregszik az egyre rigolyásabb.

Lona

Elkészítettem,isteni finom,köszönet a receptért.

Jolán

Kedves lona ! Nagyon örülök, hogy ízlett :-) üdv Jolán

Törölt felhasználó

Kedves Jolán! Elkészítettem nagyon finom lett, köszi a tippet. Mindössze annyit változtattam, hogy elhagytam az újhagymát és chili helyett csíp?s er?spistát nyomtam bele. Id? hiányában a krumpli lemaradt, de hamarosan elkészítem azt is. Üdv, WM

Jolán

Kedves WM ! Természetesen jó er?spistával is... :-) Örülök, hogy ízlett! üdv Jolán

Törölt felhasználó

Ez így finom ahogy van. Köszi a receptet.Nekünk nagyon ízlett.

Todika

Isteni finom lett az ebed!:-) Ma vartam haza a paromat 2 het tavollet utan es ezzel a ciganypecsenyevel leptem meg! SIKERULT!:-))))Koszonom!

Jolán

Kedves Todika ! Nagyon örülök, hogy ízlett a párodnak a cigánypecsenye....további jó f?zögetést :-) üdv Jolán

Törölt felhasználó

15. évfordulónkra készítettem, igen nagy sikerrel! :)

Jolán

De jóóóóóóóóó......nagyon örülök, hogy sikeres volt :-) üdv Jolán

Törölt felhasználó

Szia csak sertéstarjából csinálhatom vagy esetleg csinálhatom már féle húsból is?

Jolán

Szió ! Ha esetleg zsírosnak találod a tarját...hát mondjuk karajból is el tudom képzelni... üdv Jolán

Törölt felhasználó

fantasztikus.ennyi. :)

Törölt felhasználó

Nem vagyok egy nagy szakács, de nem is f?zök olyan rosszul. Így külhonban pedig nagyon jól jön, ha az ember lánya maga is össze tud ütni egy jó kis magyaros ételt. Anyukám sohasem készített cigánypecsenyét, csak menzán volt néha-néha, de nem voltam nagy rajongója. Nem is tudom, hogy jutott eszembe, hogy rákeressek. Életemben ilyen jót még soha nem f?ztem, ettem. :)

Jolán

Húúúúú......Hát kedves Haggis....nagyon köszönöm ezt a kedves reagálást!!! Ezen a forrónak mutatkozó napon igazán jól esett :-) Köszönöm...:-)

Hozzávalók

A cigánypecsenyéhez

A páchoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek