Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cigánypecsenye Éva házias konyhájától

Cigánypecsenye Éva házias konyhájától
Cigánypecsenye Éva házias konyhájától
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már egy nagyon régi receptem. Egy magazin oldalán találtam, amit saját ízlésemre átformáltam.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. Napraforgó olajat a mustárral, sóval, borssal összekeverjük, és bepácoljuk vele a hússzeleteket. Kb. 2-3 órát pácoljuk.
  2. Közben a szalonnát is szeletekre vágjuk, és kakastaréj formára csíkozzuk.
  3. Egy megfelelő serpenyőben kevés étolaj hozzáadásával sütjük a szalonnát. Majd félretesszük egy tányérra.
  4. A maradék olajban megsütjük a bepácolt hússzeleteket. Sütés közben aláöntjük a 100 ml bort, mert így omlós lesz a hús.
  5. Amikor az egyik oldala már készre sült a húsnak, átfordítjuk a serpenyőben, egy fokhagymaprés segítségével préseljük rá a fokhagymagerezdeket is.
  6. Tálaláskor a hússzeleteket enyhén megszórhatjuk piros fűszerpaprikával, majd a szalonnaszeleteket is ráhelyezzük. A kedvenc köretünkkel kínálhatjuk. Én petrezselymes burgonyát kínáltam hozzá. Jó étvágyat
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 105
össznézettség: 7 501
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pecsenye

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1182
sertéstarja 500 g
kolozsvári szalonna 250 g
mustár 1 teáskanál
fehér bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 100 ml
fehérbor 100 ml
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint