Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
113g tészta417 kcal
-
85g paradicsom15 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
23g pecorino sajt87 kcal
-
7g olívaolaj62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
450g tészta1670 kcal
-
340g paradicsom61 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
90g pecorino sajt348 kcal
-
28g olívaolaj248 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
44.9g tészta167 kcal
-
33.9g paradicsom6 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
35 kcal
-
2.8g olívaolaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1134 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 110.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2187 micro
-
Lut-zea 140 micro
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.7 g
Zsír
-
Összesen 59 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4536.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 298 mg
-
Kálcium 1111 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1645 mg
-
Nátrium 1129 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 441.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1135 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 343 micro
-
β-karotin 1578 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8748 micro
-
Lut-zea 559 micro
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 873 micro
-
Lut-zea 56 micro
Hozzávalók
-
340 g paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 levél bazsalikom
-
1 gerezd fokhagyma
-
90 g pecorino sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát a petrezselymet és a bazsalikomot.
- Mossuk meg a paradicsomot, negyedeljük fel és egy villával törjük össze.
- Közepes lángos forrósítsunk fel egy serpenyőt. Adjuk hozzá az olajat, majd a fűszernövényeket és a hagymákat.
- Amikor a hagyma már halványbarna, adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval és főzzük további 15 percig.
- Ezalatt egy nagyobb edénybe öntsünk vizet és kevés só hozzáadásával forrósítsuk fel. A lobogó, forró vízben főzzük ki a tésztát al dente állagúra.
- Ha a tészta elkészült, szűrjük le, adjuk hozzá a szószt.
- Tegyük a tésztát egy hőálló tálba, szórjuk meg a tetejét sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben, 10 percig süssük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10583
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A paradicsom talán az egyik legjellegzetesebb hozzávalója az olasz konyhának. Általánosságban elmondható, hogy elég nehéz elkülönítenünk a tésztát vagy a pizzát a paradicsomszósztól. Éppen ebből kifolyólag, az a tény, hogy ezt a piros és szaftos zöldséget csak néhány évszázaddal ezelőtt kezdték el használni Olaszországban, egészen meglepő. Amikor Cortes a 16. században Európába hozta ezt a zöldséget az első években csupán dekorációs célra használták. Olaszországban ráadásul azt gondolták, hogy a paradicsom mérgező. Egészen a 17. századi éhínségig nem is használták, amikor is a legszegényebb réteg arra a következtetésre jutott, hogy mégis ehető. Először, a többi zöldségféléhez hasonló, tradicionális módon, olíva olajban sütötték meg, majd csak ezután kezdtek el szószokat készíteni belőle. www.barilla.hu