r
Nosalty Logó

Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Barilla
Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4536.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1135 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 2364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    873 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát a petrezselymet és a bazsalikomot.
  2. Mossuk meg a paradicsomot, negyedeljük fel és egy villával törjük össze.
  3. Közepes lángos forrósítsunk fel egy serpenyőt. Adjuk hozzá az olajat, majd a fűszernövényeket és a hagymákat.
  4. Amikor a hagyma már halványbarna, adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval és főzzük további 15 percig.
  5. Ezalatt egy nagyobb edénybe öntsünk vizet és kevés só hozzáadásával forrósítsuk fel. A lobogó, forró vízben főzzük ki a tésztát al dente állagúra.
  6. Ha a tészta elkészült, szűrjük le, adjuk hozzá a szószt.
  7. Tegyük a tésztát egy hőálló tálba, szórjuk meg a tetejét sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben, 10 percig süssük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10474
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal
Barilla 60 recept

A paradicsom talán az egyik legjellegzetesebb hozzávalója az olasz konyhának. Általánosságban elmondható, hogy elég nehéz elkülönítenünk a tésztát vagy a pizzát a paradicsomszósztól. Éppen ebből kifolyólag, az a tény, hogy ezt a piros és szaftos zöldséget csak néhány évszázaddal ezelőtt kezdték el használni Olaszországban, egészen meglepő. Amikor Cortes a 16. században Európába hozta ezt a zöldséget az első években csupán dekorációs célra használták. Olaszországban ráadásul azt gondolták, hogy a paradicsom mérgező. Egészen a 17. századi éhínségig nem is használták, amikor is a legszegényebb réteg arra a következtetésre jutott, hogy mégis ehető. Először, a többi zöldségféléhez hasonló, tradicionális módon, olíva olajban sütötték meg, majd csak ezután kezdtek el szószokat készíteni belőle. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek