r
Nosalty Logó

Roston hátszín baconbe tekert párolt spárgával

Andrew
Roston hátszín baconbe tekert párolt spárgával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

619
Kalória
46.2g
Fehérje
7.7g
Szénhidrát
44.8g
Zsír
303.5g
Víz
182.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1239 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    303.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 619 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    607.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2486 micro
Összesen 1239 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg kicsit a húsokat, majd borsozzuk be mindkét oldalukat, rakjuk rájuk a zöldfűszereket, és tegyük tálba, majd öntsünk rájuk olívaolajat, annyit, hogy fedve legyenek. Takarjuk le, tegyük félre kicsit.
  2. Mossuk meg a spárgákat, majd a kemény tövüket törjük le. Pontosan érezni fogjuk mennyit kell letörni belőlük, hisz az a rész, ami törik, az nem jó, mert kemény, szálas lesz, ami már finom zsenge, az meg nem fog eltörni. (A színén is látszik, hogy egész világos a kemény rész – le is vághatjuk késsel.)
  3. Forraljunk vizet, majd 4-5 percre dobjuk bele a spárgákat.
  4. Forrósítsunk fel serpenyőt, dobjunk rá kevés vajat és az apróra vágott fokhagymát, majd pár másodperc múlva a spárgákat. (Ne várjunk sokat, nehogy megbarnuljon a fokhagyma.) Forgassuk meg őket kicsit 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
  5. Forrósítsuk fel újra a serpenyőt (használhatjuk ugyanazt, nem kell kitisztítani), majd mikor már elég forró, akkor dobjuk rá a húsokat, úgy, ahogy vannak, kivéve őket az olajból. Itt figyelni kell a hús sütési idejére nagyon, ezért igyekezzünk egyszerre odatenni a két szeletet. Legyen a kezünk ügyében egy digitális óra, telefonunk vagy bármi, amivel másodperceket mérhetünk, mert a képen látható vastagságú hús mindkét oldalát 60 másodpercig kell sütnünk. Sistereg, füstöl, ne törődjünk vele, az a jó, ha a konyhában élet van. Kicsit hintsük meg sóval. (Nem szabad előtte, mert a só kiszívja a nedvességet.) Pontosan 60 másodperc múlva fordítsuk meg mindkettőt, és a másik oldalukat is süssük ugyan ennyi ideig. (Az ilyen steak-ek állapota abszolút ízlés dolga. Én közepesen átsütve szeretem, amikor szép rózsaszín a belseje. Ezen állapot elérése húsvastagság függő, ki kell kísérletezzük magunknak a pontos sütési időket. A blogomon erről részletesen mesélek majd.)
  6. Vegyük le a húsokat, és helyezzük egy hatalmas tányér közepére.
  7. A spárgákat osszuk gyorsan két csomagba, és a bacon csíkkal tekerjük át, majd diszkréten helyezzük a husik tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis a húsevők számára mennyei étel az alábbiakban leírt recept, arról nem is beszélve, hogy mint vizuális élmény sem utolsó. A mértanilag a hús tetejére helyezett, baconbe tekert spárgák minimalista módon közvetítik egy elegáns éttermi vacsora hangulatát, mellyel bárkit hamar le lehet venni a lábáról. (Bárkit, aki nem vega.:) )

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek