r
Nosalty Logó

Chilis-sajtos-tejfölös lepény

Iluska
Chilis-sajtos-tejfölös lepény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

665
Kalória
20.2g
Fehérje
78.5g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
91.5g
Víz
77.7g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3330 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7374.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    3658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    392.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    457.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 3330 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket kimérjük egy tálba.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a pici cukorral elkevert, langyos tejben. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez.
  3. Sót, kevés olajat adunk még hozzá, és annyi vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Dagasztjuk kicsit, amíg jól összeáll a tésztánk.
  4. A tálat belisztezzük, és a tészta tetejét is. Félretesszük kelni.
  5. Közben elkészítjük a tetejére valót. A tejfölt, a sajtot, a fokhagymát, és a chili paprikát jól összekeverjük.
  6. Mikor a tészta duplájára kelt, egy nagy gáztepsit kiolajozunk. Beletesszük a megkelt tésztát, és nyújtófával vagy kézzel tepsi méretűre nyújtjuk.
  7. Rákenjük a sajtos-csípős masszát.
  8. Begyújtjuk a sütőt, és egyből betoljuk a lepényünket. Megsütjük.
  9. Felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mi nagyon kedveljük a csípős ízt. Ha nincs chili paprika, akkor a házi erős pistámból szoktam beletenni. Hidegen, és melegen is egyaránt finom!!

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek