r
Nosalty Logó

Dália kalács

Nikolett
Dália kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

919
Kalória
54.2g
Fehérje
100.5g
Szénhidrát
31g
Zsír
141.3g
Víz
185.3g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 17% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3676 kcal
  • 17% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 17% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2418.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 919 kcal
  • 17% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.8 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9672.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    1702 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2604 mg
  • Nátrium
    4727 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    402.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3676 kcal
  • 17% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet és a sót.
  2. Majd 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral.
  3. Míg az élesztő kel, addig beleütünk 1 tojást a lisztbe.
  4. Miután megkelt az élesztő, kis adagokban hozzáadjuk a liszthez, majd még annyi tejet teszünk hozzá, hogy jól gyúrható legyen, de ne legyen se ragacsos, se kemény a tészta. Fontos, hogy langyos tejjel pótoljuk a hiányzó folyadékot, mert különben a tészta hideg lesz, és nemigen fog megkelni.
  5. Duplájára kelesztjük a tésztát.
  6. Szép vékonyra kinyújtjuk, mivel úgyis dagadni fog a tészta sülés közben. Egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a köröket (én épp a közepessel szaggattam ki).
  7. A darált húst úgy ízesítjük, ahogy szeretnénk, nekem könnyű dolgom volt, mivel disznóvágásról maradt kolbászhús a hűtőben, én azt tettem bele.
  8. A kiszaggatott körökre teszünk egy kevés húst, majd sajtot, amit a reszelőn a legvékonyabbal reszelünk le. Majd félbehajtjuk, és az élével ismét félbehajtjuk, és így rakosgatjuk bele a tortaformába, kicsit megolajozva a tésztát, hogy ki tudjuk majd szedni sütés után.
  9. Kicsit még hagyjuk kelni meleg helyen, majd 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Nézelődtem az interneten és persze facebookon is, mikor az egyik ismerősöm megosztott egy orosz oldalt, hát utólag kiderült, kajás, sok fantáziát látok benne. Nézelődök a kaják között, megtaláltam ezt az ínycsiklandozó képet, de recept nem volt hozzá, na mondom, Niki, akkor alkoss magadtól szabadon :D Ez lett a végeredménye :)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...