r
Nosalty Logó

Chilis csirke makarónival

NS
Chilis csirke makarónival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirkemell

Makaróni

Szósz

473
Kalória
33.9g
Fehérje
18.9g
Szénhidrát
29.6g
Zsír
711.2g
Víz
102.2g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkemell

Makaróni

Szósz

Összesen 473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkemell

Makaróni

Szósz

Összesen 2359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkemell

Makaróni

Szósz

Összesen 52 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    711.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    548 micro
  • β-karotin
    1959 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    9659 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    169.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6235.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    3667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    3556.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2741 micro
  • β-karotin
    9794 micro
  • β-crypt
    491 micro
  • Likopin
    48293 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1056 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

Csirkemell

  1. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk 2x2 cm-es darabokra. Egy serpenyőben olajon a húst megpirítjuk. Sót, kis fekete őrölt borsot hintünk rá. Amikor megpirult, egy kis vizet öntünk alá. Fedővel letakarjuk, puhára pároljuk.
  2. A puha húshoz hozzáöntjük a szószt, és még egyet forralunk rajta.
  3. Makarónira tesszük a húst . Így tálaljuk.

Makaróni

  1. A vizet felforraljuk (2 l), amikor lobog, beletesszük a tésztát. Amikor megfőtt, leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. Egy tálba beletesszük.

Szósz

  1. A szószt egy másik serpenyőben feltesszük, olajon megdinszteljük a hagymát. Beletesszük az apróra vágott sárgarépát, paradicsomot, kápia paprikát, apróra darabolt ananászt. A cukrot hozzá adjuk. Felöntjük vízzel.
  2. Amikor a sárgarépa puha, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot kis vízzel, valamint a fűszereket. (bors, fokhagyma, só,chiliszósz) Egy pár csepp citrom levet. Nem kell csak fél citrom! Ízlés szerint. Amikor kész , egyet forralunk rajta, a fűszerek miatt.
  3. A szószt levesszük a tűzről, és botmixerrel összetörjük a darabokat . Simára kikeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p

Kedveljük a kínait, de hazai ízekkel. Meg makaróni, elég nemzetközi.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...