Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis chilis bab ahogy aantee készíti

Hamis chilis bab ahogy aantee készíti
Hamis chilis bab ahogy aantee készíti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan, finomat. Nyilván nincs köze az igazi chilis babhoz, viszont 20 perc alatt elkészül és a családban repetázni szoktak belőle a férfiemberek, merthogy igenis finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hideg téli estékre, meccsek mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha gondoljuk, pároljuk meg a vöröshagymát zsiradékon és öntsük nyakon a paradicsomszósszal, forraljuk fel. Ha a legegyszerűbb módot választjuk, akkor hagyjuk ki ezt a lépést és ugorjunk a második pontra.
  2. A fehérbabot és a kukoricát a lével együtt, a vöröset a leve nélkül (merthogy fémízű) öntsük az edénybe. Ha kihagytuk az első pontot, akkor öntsünk hozzá sok ketchupot, lehetőleg finomat, jó minőségűt, akár csípőset. 
  3. Fűszerezzük ízlésünk szerint, forraljuk össze.
  4. Karikázzuk bele a virslit, főzzük még pár percig.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 964
elküldve: 2
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

aantee

Mióta szakács: 2012.05.13.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Chilis bab -szerűség ahogy aantee készíti, gyors chilis bab, ketchupos bab virslivel

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reka91
Reka91 Thu, 2017-02-02 19:39

Előre is elnézést a "bugyuta" kérdésért. Bevallom nem vagyok nagy konyhatündér, éppen hogy csak szárnyaimat bontogatom. Ha apróra kockázott csibehússal szeretném csinálni, akkor mit ajánlotok, hogyan csináljam? :) A válaszért előre is hálás köszönet :)

aantee
aantee / aantee Thu, 2017-02-02 22:54

A dinsztelt vöröshagymára dobd a husit és addig kevergesd, amíg ki nem fehéredik, utána mehet bele a többi hozzávaló. Sok sikert! :)

lasvegas7
lasvegas7 Mon, 2016-11-28 22:06

Ki fogom próbálni ezt a receptet, a chilis bab az egyik kedvenc ételem.(másik a brassói :) Jónak és finomnak tűnik,meg persze gyorsnak és egyszerűnek. :) Köszi

Ancsa131
Ancsa131 Thu, 2014-06-26 12:42

Te jó ég, hogy képes valaki karácsonykor ilyeneket írogatni? -.-
Egyébként pedig köszönet a receptért, tényleg nagyon jó ötlet! :) Nekem pl. most ehhez van otthon alapanyagom, és pont ezért jó a nosalty, mert találhat az ember alternatív megoldásokat a régen bejáratottak helyett! ;)

klacsa
klacsa Wed, 2014-01-15 15:02

Kedves 2VerAgi2, hozzászólásaidban kb. annyi az értelem mint Milánói sertésbordádban az eredetiség.
Ha fikázáshoz van kedved kezdd a saját receptjeiddel. Ott tényleg van mibe belekötni.
Te itt most annyit tehetsz, hogy gyorsan elszégyenled magad és bocsánatot kérsz. aantee egy pillanatig sem állította, hogy ez a recept jobb mint az igazi, vagy hogy ez az igazi.
Egyébként többször elkészítettem már a receptet, nagyon fini és gyors. A célnak megfelel. Kösz, aantee!

aantee
aantee / aantee Fri, 2013-12-27 01:14

A stílus maga az ember...
Nekem nem szokásom a rosszindulatú személyeskedés. Maradjunk a főzésnél. A jövőben nem fogok reagálni a megjegyzéseidre.

csinibaba1
csinibaba1 Fri, 2013-12-27 00:11

Kedves 2VerAgi2! Írj szakácskönyvet, ha ilyen bölcs vagy, nekünk meg hagyd meg az élvezetet, h kipróbáljunk új ötleteket! (Amúgy meg ne egyél bifszteket, mert abban meg nyers hús van, pfuj. Meg kocsonyát se, mert abban gusztustalan dolgok főnek...)

freem
freem Fri, 2013-12-27 01:02

De most őszintén, kedves 2VerAgi2, valaki pisztolyt tart a halántékodhoz, h ez alapján a recept alapján főzz chilis babot és ezért csinálod a cirkuszt vagy mi?
Chilis babot akarsz főzni, nem akarsz bele baromfivirslit tenni, értjük. Válassz egy szimpi receptet, főzd meg, a többi receptet meg hagyd meg másoknak. Nem is értem, minek nézted meg ezt, azt meg pláne nem, h mit keresel még itt, ha te más metódusban hiszel. Kicsit szeretünk szerepelni, nem?

aantee
aantee / aantee Thu, 2013-12-26 00:56

Ha esetleg arra gondoltál ez alatt, h chilis babból maradsz az eredeti receptnél, akkor felesleges volt egyáltalán megnézni ezt a receptet, hiszen a nevében is feltüntettem, h ez nem az. Nem valami szimpatikus dolog megnézni egy vállaltan alternatív, olcsóbb, egyszerűbb javaslatot, aztán azért kritizálni, mert nem olyan, mint az eredeti.
Nem próbáltam babérokra törni ezzel a recepttel (pedig ez saját ötletből született), csak megosztottam, ahogy én csinálom szerda este 7-kor hazaesve. Erről szól ez az oldal.

csinibaba1
csinibaba1 Wed, 2013-12-25 16:21

Ha nem szereted, tegyél bele mást. Juhbelest azért nem nagyon érdemes... :)

aantee
aantee / aantee Wed, 2013-12-25 17:40

Nem szereted? Vagy mi vele a baj? :) Lehet kapni nagyon jó minőségű és finom baromfivirsliket, de természetesen azt teszel bele, amit csak szeretnél. Mindenki az ízléséhez és a pénztárcájához szabhatja a hozzávalókat.

1543
fehérbab 800 g
vörösbab 800 g
csemegekukorica 140 g
virsli 200 g
paradicsomszósz 2 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
chili 0 ízlés szerint