Chamuças, indiai-goai vendégváró falatok
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
63g darált pulykahús72 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
13g réteslap37 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
Összesen
161
kcal
- 16% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g darált pulykahús288 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g sáfrány2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
50g réteslap148 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
651
kcal
- 16% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
54.7g darált pulykahús63 kcal
-
19.7g vöröshagyma7 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g sáfrány0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0.4g ecet0 kcal
-
10.9g réteslap32 kcal
-
8.8g tojásfehérje5 kcal
Összesen
142
kcal
- 16% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
161
kcal
- 16% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.8 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1096.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 514 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 301.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
651
kcal
- 16% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
250 g darált pulykahús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
0.5 teáskanál bors
-
0.5 teáskanál szegfűszeg
-
0.5 kk fahéj
-
0.5 tk curry por
-
1 tk ecet
-
2 db réteslap
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra szeleteljük, az olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, megszórjuk a pici cukorral.
- Amikor kifehéredik a hús, az összes fűszert beletesszük.
- Ha már elfőtte a vizet, az ecetet is hozzáadjuk. Megvárjuk, míg kihűl.
- A sütöt 200 fokra előmelegítjük.
- A rétetésztából kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágjunk. (Én két réteg rétestésztát használtam.)
- 2 tk fűszeres husit teszünk a közepébe, a széleket tojásfehérjével bekenjük, és félbehajtjuk, hogy háromszöget kapjunk. (Nem kentem be semmilyen zsiradékkal, de lehet, hogy leközelebb kipróbálom úgy is.)
- Szóval a kész háromszögeket a forró sütőben ropogósra sütjük. (Egy másik változat szerint olajban kell kisütni, de nekem a sütőben való sütés szimpatikusabb volt.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14947
- Feltöltés dátuma: 2011. május 07.
Ajánló
Az indiai ízek kedvelőinek. Gyors, finom csemege.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Goa, India legkisebb tartománya 400 évig portugál gyarmat volt. Az építészetben, konyhában és egyéb dolgokban (például a családnevek) elég erős portugál hatás mutatkozik. Amikor megérkeztem Portugáliába, egy intenzív nyelvtanfolyamon vettem részt Lisszabonban, ahol volt egy nagyon kedves goai csoporttársam. A neve ugyan portugálos volt, de nem beszélte a nyelvet. A tanfolyam lezárásaként egy goai étteremben ebédeltünk, és ott ettem először chamuçát (vagy samosa az indiai konyhában). Aztán rájöttem, hogy itt minden lagziban, buliban közkedvelt csemege.