r
Nosalty Logó

Chamuças, indiai-goai vendégváró falatok

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Chamuças, indiai-goai vendégváró falatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 161 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 651 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát apróra szeleteljük, az olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, megszórjuk a pici cukorral.
  3. Amikor kifehéredik a hús, az összes fűszert beletesszük.
  4. Ha már elfőtte a vizet, az ecetet is hozzáadjuk. Megvárjuk, míg kihűl.
  5. A sütöt 200 fokra előmelegítjük.
  6. A rétetésztából kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágjunk. (Én két réteg rétestésztát használtam.)
  7. 2 tk fűszeres husit teszünk a közepébe, a széleket tojásfehérjével bekenjük, és félbehajtjuk, hogy háromszöget kapjunk. (Nem kentem be semmilyen zsiradékkal, de lehet, hogy leközelebb kipróbálom úgy is.)
  8. Szóval a kész háromszögeket a forró sütőben ropogósra sütjük. (Egy másik változat szerint olajban kell kisütni, de nekem a sütőben való sütés szimpatikusabb volt.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14947
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 07.

Ajánló

Az indiai ízek kedvelőinek. Gyors, finom csemege.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Goa, India legkisebb tartománya 400 évig portugál gyarmat volt. Az építészetben, konyhában és egyéb dolgokban (például a családnevek) elég erős portugál hatás mutatkozik. Amikor megérkeztem Portugáliába, egy intenzív nyelvtanfolyamon vettem részt Lisszabonban, ahol volt egy nagyon kedves goai csoporttársam. A neve ugyan portugálos volt, de nem beszélte a nyelvet. A tanfolyam lezárásaként egy goai étteremben ebédeltünk, és ott ettem először chamuçát (vagy samosa az indiai konyhában). Aztán rájöttem, hogy itt minden lagziban, buliban közkedvelt csemege.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek