r
Nosalty Logó

Egyszerű sajttekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hankusz Sára
Egyszerű sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2576 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 323 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    202.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8530.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    2151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    4365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    1117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1874 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 2576 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 250 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy sütőpapíros tepsire fektessük a sajtszeleteket, úgy hogy, teljesen összeérjenek és egy téglalapot alkossanak. Reszeljük rá a trappistasajtot. 180 fokon pár perc alatt olvasszuk össze a sajtokat.
  2. A főtt tojásokat válasszuk szét, és egy tálban nyomkodjuk össze a tojássárgáját, a vajjal. Sózzuk-borsozzuk.
  3. A tojásfehérjéket aprítsuk fel, és keverjük össze a krémsajttal és a felaprított zöldfűszerekkel.
  4. A kihűlt sajtrétegre (érdemes egy folpackra helyezni, úgy később egyszerűbb lesz feltekerni) kanalazzuk a tojásfehérjés krémet és egyengessük el szépen rajta.
  5. Erre halmozzuk a sonkákat, úgy hogy befedje az egészet. Ennek a tetején kenjük el a tojássárgájás réteget.
  6. A folpack segítségével ( vagy anélkül) csavarjuk fel a sajttekercset jó szorosan.
  7. Tegyük hűtőbe pár órára, majd szeleteljük!
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 12817
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 20.

Ajánló

A sonka fajtáján, az ízesítésen nyugodtan lehet változtatni ízlés szerint.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti hidegtálak és saláták

Receptjellemzők

Egyszerű sajttekercs
Hankusz Sára 141 recept

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, tojás és kence is van benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek