Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás tökleves növényi joghurttal

Céklás tökleves növényi joghurttal
Céklás tökleves növényi joghurttal
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor megláttam ennek a levesnek a fotóját, hát majdnem elaléltam. :) Persze rögtön el akartam készíteni, hogy nekem is ilyen csodás "manöken" pózoljon a tányéromban, hehe.

Azoknak is ajánlom, akik utálják a tököt, mert a cékla az ízével, meg a színével is fölé kerekedik. A kesudió "joghurt" magában nagyon savanyú, de a sütéstől édeskéssé vált céklát tökéletesen kiegészíti.

hozzávalók / 6 adag

A növényi "joghurthoz"

A leveshez

ajánlat

Tálaláskor kaporral is megszórhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

A növényi "joghurthoz"

  1. A kesudiót éjszakára áztassuk be annyi vízba, hogy bőven ellepje.
  2. Másnap öblítsük le, tegyük turmixba a citromlével, ecettel, meg a fél bögre vízzel, és próbáljuk meg simára turmixolni. (Nekem nem lett tökéletes, ezért átöntöttem egy bögrébe, aztán a botmixerrel simára daráltam.)
  3. Tegyük hűtőbe felhasználásig. 1 hétig tárolhatjuk, ha nem fogyna el egyszerre.

A leveshez

  1. Gyújtsuk be a sütőt. A tököt vágjuk félbe, kaparjuk ki kanállal a magos részt. A céklákat alaposan sikáljuk meg folyó víz alatt egy kefével. Vágjuk félbe. Kókuszolajjal dörzsöljük be a zöldségeket.
  2. Tepsibe rakjuk, toljuk be a forró sütőbe és puhára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd megpucoljuk és kockára vágjuk a tököt meg a céklát.
  3. Egy fazékban (ami nem teflonos) a felhevített olajon, pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk pár másodpercig illatozni. Rakjuk bele a zöldségeket meg a kockára vágott almát (ha bio, akkor ne pucoljuk meg), öntsük fel a levessel.
  4. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 10 percig. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, daráljunk bele borsot. A tűzről lehúzva botmixerrel pürésítjük.
  5. A tökmagot száraz serpenyőben, közepes lángon pirítsuk meg. Amikor tányérokba szedjük, ízles szerint rakunk bele a kesudió "joghurtból" meg a pirított magból.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 693
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

céklás-tökös krémleves kesudió-joghurttal, céklakrémleves tökkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Mon, 2015-10-12 14:51

Nagyon orulok, hogy Neked is izlett. Kedves egeszsegedre!
Koszonom, hogy megirtad. :o)

171
kesudió 5 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
almaecet 1 teáskanál
víz 125 ml
kókuszolaj 2 teáskanál
sonkatök 45 dkg
cékla 30 dkg
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
alma 1 nagy db
csontlé 1 l
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tökmag 2 ek