r
Nosalty Logó

Céklás tökleves növényi joghurttal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Céklás tökleves növényi joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A növényi "joghurthoz"

A leveshez

Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A növényi "joghurthoz"

A leveshez

Összesen 1029 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A növényi "joghurthoz"

A leveshez

Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    2680 micro
  • β-crypt
    2191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4752.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    3397 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3153 micro
  • β-karotin
    16077 micro
  • β-crypt
    13146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1029 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    545 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

A növényi "joghurthoz"

A leveshez

Elkészítés

A növényi "joghurthoz"

  1. A kesudiót éjszakára áztassuk be annyi vízba, hogy bőven ellepje.
  2. Másnap öblítsük le, tegyük turmixba a citromlével, ecettel, meg a fél bögre vízzel, és próbáljuk meg simára turmixolni. (Nekem nem lett tökéletes, ezért átöntöttem egy bögrébe, aztán a botmixerrel simára daráltam.)
  3. Tegyük hűtőbe felhasználásig. 1 hétig tárolhatjuk, ha nem fogyna el egyszerre.

A leveshez

  1. Gyújtsuk be a sütőt. A tököt vágjuk félbe, kaparjuk ki kanállal a magos részt. A céklákat alaposan sikáljuk meg folyó víz alatt egy kefével. Vágjuk félbe. Kókuszolajjal dörzsöljük be a zöldségeket.
  2. Tepsibe rakjuk, toljuk be a forró sütőbe és puhára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd megpucoljuk és kockára vágjuk a tököt meg a céklát.
  3. Egy fazékban (ami nem teflonos) a felhevített olajon, pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk pár másodpercig illatozni. Rakjuk bele a zöldségeket meg a kockára vágott almát (ha bio, akkor ne pucoljuk meg), öntsük fel a levessel.
  4. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 10 percig. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, daráljunk bele borsot. A tűzről lehúzva botmixerrel pürésítjük.
  5. A tökmagot száraz serpenyőben, közepes lángon pirítsuk meg. Amikor tányérokba szedjük, ízles szerint rakunk bele a kesudió "joghurtból" meg a pirított magból.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4570
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Ajánló

Tálaláskor kaporral is megszórhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor megláttam ennek a levesnek a fotóját, hát majdnem elaléltam. :) Persze rögtön el akartam készíteni, hogy nekem is ilyen csodás "manöken" pózoljon a tányéromban, hehe. Azoknak is ajánlom, akik utálják a tököt, mert a cékla az ízével, meg a színével is fölé kerekedik. A kesudió "joghurt" magában nagyon savanyú, de a sütéstől édeskéssé vált céklát tökéletesen kiegészíti.

Hozzávalók

A növényi "joghurthoz"

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek