Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös kaszás leves

Sütőtökös kaszás leves
Sütőtökös kaszás leves
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kaszás leves hagyományosan húsvét idején, de legalábbis tavasszal készült a maradék sonkából vagy annak főzőlevéből. Én a Halloween és az ősz jegyében a nevéből kiindulva gondoltam újra ezt a levest, a sütőtök pedig nagyon adta magát, hiszen a füstölt, sós hússal szépen kiegészítik egymást.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tököt felkockázva a sonkával együtt is megfőzhetjük, de ha már a chips miatt begyújtottam a sütőt, én együtt sütöttem a tök részeit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tök vékonyabbik részét levágjuk. A vastagabb, duci felét negyedekre vágjuk, és a sütőben puhára sütjük. A vékonyabb felét megpucoljuk, hártyavékony karikákra vágjuk. Egy sütőlemezre tesszük a karikákat úgy, hogy egymással ne érintkezzenek. Olajjal megspricceljük, sózzuk, majd a sütőben chips állagúra sütjük.
  2. A sonkát egészben feltesszük főni kb. 1 liter vízben. Sózni nem feltétlenül szükséges, mert kellőképpen sós lehet a hústól is, de ezt sonkája válogatja.
  3. Ha a hús megpuhult, kivesszük a főzővízből, és felkockázzuk. A levet, ha szükséges, leszűrjük.
  4. A megsült tököt kevés húslébe kanalazzuk, majd turmixoljuk. Hozzáadjuk a többi levet, a sonkát és a tejszínt is, ha szükséges, még fűszerezzük. A tökchipsszel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 835
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

sütőtökkrémleves füstölt sonkával és sütőtökchipsszel, kaszás lé sütőtökkel, sütőtökös kaszás leves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

230
sütőtök 1 kg
víz 1 l
sonka 18 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
habtejszín 0.5 dl