r
Nosalty Logó

Máltai paradicsomos kenyér (Hobz Biz-Zejt u Tadam)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Máltai paradicsomos kenyér (Hobz Biz-Zejt u Tadam)
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kenyérhez

Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kenyérhez

Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kenyérhez

Összesen 152 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1565 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A kenyérhez

Elkészítés

A kenyérhez

  1. A paradicsomot megmossuk, majd gyengéden meggörgetjük a pulton (vigyázva, nehogy felrepedjen), ezáltal felszabadítva benne a leveket. Félbe vágjuk, és a vágott felekkel bedörzsöljük a kenyérszeleteket. Rátépkedjük a bazsalikomleveleket, majd egy tálra tesszük egy kis tócsa olajjal és frissen őrölt borssal. Mártogatva fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 167
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 07.

Receptkategóriák

Máltai paradicsomos kenyér (Hobz Biz-Zejt u Tadam)
Lakos Benedek 264 recept

Málta szigete több dologról is híres, de ebben a felsorolásban előkelő helyet foglal el a kenyér, ami annyira különlegesen finom, hogy a helyiek még akkor sem válnak meg tőle, ha megszáradt. Helyette bedörzsölik paradicsommal, majd olívaolajjal, borssal és bazsalikommal (bizonyos esetekben egyéb, extra feltétekkel) fogyasztják.

Hozzávalók

A kenyérhez

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek