Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Búzacsírás-lenmagpelyhes kifli

Búzacsírás-lenmagpelyhes kifli
Búzacsírás-lenmagpelyhes kifli
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erdélyben ettem hasonlót, gondoltam, megpróbálom elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tartalmasabb leves kísérője lehet, fehérbort ajánlanék hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt kevés vízben.
  2. Lisztet összekeverjük a sóval, élesztővel, vízzel, búzacsírával, lenmagpehellyel, ha van robotgépünk, azzal, ha nincs, kézzel jól bedagasztjuk. 50 percig kelesztjük. Kinyújtjuk, megkenjük a vaj felével, összehajtjuk, mint a töpörtyűs pogit.
  3. Újra kinyújtjuk, most kör formájúra, nyolc részre vágjuk, a kapott háromszögeket megkenjük a vaj másik felével. Felcsavarjuk kifli formára. További 50 percig kelesztjük, annál könnyebb, minél tovább kel.
  4. Megkenjük meleg vízzel, rászórjuk a köményt. 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 50x50 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 700
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

HN.Erika

Mióta szakács: 2018.02.10.
7 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: croissant, édes leveles, hamburger-buci, pita, bagel, burek, buci, perec, briós, zsemle

egyéb elnevezések

köményes kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

913
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
friss élesztő 20 g
víz 2 dl
búzacsíra 10 dkg
lenmagpehely 10 dkg
vaj 15 dkg
0 ízlés szerint
köménymag 3 teáskanál